Du kan nemt riste og salte dine egne mandler (eller nødder i det hele taget), og det smager himmelsk!
Og så er ristede mandler et genialt tilbehør i fx salater (fx Laksesalat med quinoa eller ovenpå retter, der har godt af lidt topping (fx Græskarsuppe med topping)
Det tager også kun nogle minutter, og du kan tilsætte lidt forskelligt smag ved at bruge kryddersalt eller salt med krydderier fra skuffen.
Saltede mandler
Sådan laver du selv de lækreste saltede og ristede mandler – på kun 5 minutter! Tilsæt i din salat eller ovenpå fx en suppe elle dahl
Udskriv
Pin
Kcal pr. portion: 116kcal
Antal: portioner
Ingredienser
- 100 g mandler
- 1,5 tsk ramsløg-salt eller alm. salt
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Steg mandlerne på en tør pande. De må godt blive lidt brune men ikke brændte.
- Bland 1 tsk salt med 2 spsk vand i et glas. Drej rundt til saltet opløses.
- Hæld nu saltvandet over mandlerne på den varme pande – vandet vil bruse op (vær obs på ikke at brænde dig på dampen).
- Lad vandet fordampe mens du ryster panden engang imellem. Når vandet er fordampet, vil panden blive hvid af salt. Lad mandlerne riste videre, indtil de er tørre og vandet også er fordampet fra dem, så kun saltet er tilbage.
- Hæld de ristede og saltede mandler over i en skål, og de er klar til servering.Velbekomme!
Video
Noter
Jeg har her brugt en hjemmelavet rosmarinsalt, der giver mandlerne en pikant rosmarinsmag. Der kan tilsættes helt almindelig salt eller mange andre former for kryddersalte – eller bland salt med fx lidt chili fra krydderiskuffen