Jeg har fået fingre i en koldrøget, norsk laks, og den skulle bruges (i hvert fald noget af den), da min mand og jeg her til aften var børnefri. Det sker ikke så tit, og så kunne vi lave noget mad, som ungerne måske kunne synes, var lidt for…. ja, sundt, kedeligt eller hvad de nu kunne finde på at sige.
Jeg lavede en salat med masser af madvarer fra det antiinflammatoriske køkken; laks, quinoa, kål, mandler og olivenolie.
Jeg skulle faktisk have drysset en masse krydderurter i, men det glemte jeg. Men de kan du jo med fordel gøre derhjemme – tror KUN at fx dild vil bidrage positivt til salaten her!
Vil du kaste dig ud i at lave dine egne saltede mandler? Find den super nemme opskrift lige her
Det endte med at blive en lidt stor portion til 2 personer (i hvert fald til vores appetit), så jeg skal have resterne idag til frokost. Jeg elsker rester 🙂
Salat med laks og quinoa
Ingredienser
Salat
- 100 g rød spidskål el alm.
- 200 g asparges
- 1 stk radisse
- 1 lille peberfrugt 30g
- 50 g quinoa
- 100 g koldrøget laks
- 20 g saltede mandler
Dressing
- 1,5 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1,5 tsk kirsebæreddike el. æblecidereddike
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk honning
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog quinoa efter anvisning på pakken, gerne 15-18 min. Dræn evt. overskydende væske og lad det køle lidt ned
- Har du ikke saltede mandler, kan du nemt tilberede disse – find link i teksten over billedet. Alternativt rist blot nogle mandler på en tør pande.Hak dem groft.
- Skyl grøntsagerne og hak rødkål forholdsvist fint. Snit radissen i skiver og peberfrugten i mindre stykker. Bræk enderne af asparges af der, hvor de naturligt knækker af. Bland alle grøntsager i en skål.
- Lav dressingen og smag til, så dressingen har en god kombination mellem det sure, søde og salte. Bland i grøntsagerne.
- Skær laksen i mindre tern. Bland laks og quinoa i salaten og top med mandlerne.Velbekomme!