salat med laks og quinoa

Jeg har fået fingre i en koldrøget, norsk laks, og den skulle bruges (i hvert fald noget af den), da min mand og jeg her til aften var børnefri. Det sker ikke så tit, og så kunne vi lave noget mad, som ungerne måske kunne synes, var lidt for…. ja, sundt, kedeligt eller hvad de nu kunne finde på at sige.

Jeg lavede en salat med masser af madvarer fra det antiinflammatoriske køkken; laks, quinoa, kål, mandler og olivenolie.

Jeg skulle faktisk have drysset en masse krydderurter i, men det glemte jeg. Men de kan du jo med fordel gøre derhjemme – tror KUN at fx dild vil bidrage positivt til salaten her!

Vil du kaste dig ud i at lave dine egne saltede mandler? Find den super nemme opskrift lige her

Det endte med at blive en lidt stor portion til 2 personer (i hvert fald til vores appetit), så jeg skal have resterne idag til frokost. Jeg elsker rester 🙂

Salat med laks og quinoa

Antiinflammatorisk salat med både laks, quinoa, kål og olivenolie! Den tager kun et øjeblik at lave, til gengæld smager den fantastisk!
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad, Fisk, Frokost, Salat
Keyword: antiinflammatorisk
Kcal pr. portion: 349kcal
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 2 portioner

Ingredienser

Salat

  • 100 g rød spidskål el alm.
  • 200 g asparges
  • 1 stk radisse
  • 1 lille peberfrugt 30g
  • 50 g quinoa
  • 100 g koldrøget laks
  • 20 g saltede mandler

Dressing

  • 1,5 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1,5 tsk kirsebæreddike el. æblecidereddike
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk honning
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter anvisning på pakken, gerne 15-18 min. Dræn evt. overskydende væske og lad det køle lidt ned
  • Har du ikke saltede mandler, kan du nemt tilberede disse – find link i teksten over billedet. Alternativt rist blot nogle mandler på en tør pande.
    Hak dem groft.
  • Skyl grøntsagerne og hak rødkål forholdsvist fint. Snit radissen i skiver og peberfrugten i mindre stykker. Bræk enderne af asparges af der, hvor de naturligt knækker af. Bland alle grøntsager i en skål.
  • Lav dressingen og smag til, så dressingen har en god kombination mellem det sure, søde og salte. Bland i grøntsagerne.
  • Skær laksen i mindre tern. Bland laks og quinoa i salaten og top med mandlerne.
    Velbekomme!

Video

Noter

Har du almindelig spidskål, kan denne sagtens erstatte den røde spidskål.
Du kan også med fordel krydre denne salat med rucola! 
Vælg også gerne andre nødder eller kerner, og variér salaten med de grøntsager, du har derhjemme
Næringsindhold
Salat med laks og quinoa
Portionsstørrelse
 
290 g
Pr. portion
Kalorier
349
Kulhydrater
 
29
g
Sukker
 
7
g
Fiber
 
6
g
Protein
 
18
g
Fedt
 
19
g
Mættet fedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkeltumættet fedt
 
12
g
Omega 3
 
0.75
Scroll to Top