Ærligt, så jer jeg ikke så meget til boller fra bageren lørdag morgen.
Jeg elskede det, da jeg var lille, men idag får jeg lidt ondt i maven af det hvide brød, og så har jeg en datter, der altid har elsket, når jeg har lavet pandekager til morgenmad.
Hende og jeg var alene sammen de første 10 år af hendes liv, og det er lidt vores ting at spise pandekager til morgenmad – også selvom vi nu har de to dejligste mænd i vores liv, der sværger til søndagsrundstykker 🙂
Når du laver pandekager, kan du selvfølgelig lave dem på hvedemel og lave de klassiske tynde pandekager. Det er der bare ikke så meget næring og mæthed i, og det er netop dét, jeg synes er sjovt at lege med.
Derfor varierer jeg indholdet i pandekager på et utal af måder, så der kommer flere fibre og mere protein i. Så næringsindholdet i de her pandekager bliver markant anderledes – og så tilsætter jeg gerne nogle krydderier fra det søde køkken til at give masser af lækker smag. Her er der fx både vanilje, kanel og kardemomme i.
Og så steger jeg dem ofte i kokosolie, og kokosolie er der mange, der har en mening om.
For kokosolie er selvfølgelig mættet fedt, som vi ikke skal have så meget af, men fordi fedtsyrerne er det, der hedder mellemkædede fedtsyrer (MCT-fedt), optages de anderledes i kroppen end fx smør. Og det gør, at kokosolie (i moderate mængder) ikke en risikofaktor ift. fx hjertekarsygdomme. Kokosolie er også ret stabil, når det kommer til stegning netop pga. det høje indhold af mættet fedt, så dette steger jeg ofte i.
Nåh, nok om ernæringssnakken – for nu er det pandekagetid!

Bananpandekager
Ingredienser
- 3 stk æg
- 1 stk banan
- 1 tsk vaniljesukker evt. vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 knivspids salt
- 25 g havregryn
- 1,5 spsk kokosolie
Sådan gør du
- Tag 3 æg i en skål.
- Tilsæt banan, krydderierne og salt samt havregryn.
- Blend med en stavblender, til der ikke er klumper i dejen.
- Opvarm 1 spsk kokosolie på en pande ved middelvarme, og når den er smeltet, hælder du dej på panden, så de får form af en lille pandekage på 6-7 cm i diameter. Der skulle gerne kunne være 5-6 stykker på panden afhængig af, hvor stor en pande du benytter.
- Lad dem stege gyldne et par minutter på den ene side, inden du vender dem, og lad dem få et minut eller to på den anden side også.
- Tilsæt lidt mere kokosolie, inden næste portion kommer på panden og steg disse på samme måde.
- Og så er du allerede klar til at servere de lækreste pandekager! Velbekomme
Video
Noter
