Bagte æbler med mandelfyld

Bagte æbler med mandelfyld

En smagfuld dessert med karamelliserede æbler.
Udskriv Pin
Ret: Søde sager
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

Bagte æbler

  • 60 gram brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk vand
  • 50 gram mandler grofthakkede
  • 4 æbler

Vaniljecreme

  • 3 dl skyr el andet nøglehulsmærket surmælksprodukt
  • 2 tsk. sukker el. sukrin/stevia sukker
  • tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Rør farin, kanel, vand og mandler sammen til en mandelmasse. Fjern kernehuset fra æblerne med en teske, men bevar æblerne hele (undgå at lave huller i bunden). Fordel mandelmassen i de fire æbler og læg dem i et ildfast fad og bag dem i ovnen i 20-25 min. ved 200 grader.
  • Rør alle ingredienserne til vaniljecremen sammen og spis æblerne med vaniljecreme til, mens de endnu er varme.

Noter

Du kan reducere på kalorieindholdet ved at reducere i mængden af brun farin og mandler. Vaniljecremen kan evt. erstattes af vaniljeskyr
Billedet er taget af David B Townsend fra Unsplash
 
Scroll to Top