Jeg kan virkelig godt lide pandekager!
Det gør, at jeg efterhånden har udviklet en del pandekage opskrifter, der er nærende og mættende.
Den her opskrift indeholder quinoa, som er et frø, der indeholder rigtig meget næring. Den er fiberrig, den indeholder også en del mættende protein, og så indeholder den den essentielle fedtsyre omega 3, som kroppen ikke kan omdanne.
Det er en af grundene til, at jeg ofte finder på måder at bruge quinoa på, fordi den kan så meget.
For ærligt – hvem er ikke glad for pandekager? Min børnefamilie herhjemme er i hvert fald – så der er aldrig rester til overs, når de kommer på bordet!
Pandekager med quinoa
Lækre, børnevenlige og super mættende pandekager med masser af bid!
Udskriv
Pin
Kcal pr. portion: 164kcal
Antal: portioner
Ingredienser
- 70 g rå quinoa 175g kogt
- 2 æg
- 1 æble
- 10 stk mandler
- 1 spsk havregryn
- 1 tsk agavesirup
- 1,5 tsk fiberhusk
- ½-1 tsk kardemomme
- ½-1 tsk kanel
- 2 tsk Naturli Smørbar eller kokosolie
Sådan gør du
- Kog quinoa i 15-18 min. i letsaltet vand og lad det køle lidt ned.
- Bland kogt quinoa med resten af ingredienserne og lad massen sætte sig lidt.
- Smelt 1 tsk. smørbar/kokosolie på panden og brug en spiseske til at afmåle en pandekage. Steg dem ved jævn varme i 3-4 minutter og vend dem igen og steg i 1-2 minutter.
- Servér dem på brunchbordet eller til børnene en weekend – de er et sikkert hit!
Noter
Quinoa kan erstattes af havregrød, og hvis der ønskes en pandekage med grøntsager i stedet for frugt, så erstat æble med revet gulerod.
Der kan også tilsættes citronskal eller vanilje.
Fiberhusk er loppefrøskaller, der kan købes i fx Føtex, Matas og alle helsekost. Har du ikke dette, kan du også benytte mere havregryn eller chiafrø, der også suger væske til sig.
Naturli Smørbar kan erstattes af en anden smør eller olie efter smag.