Havregrynsmuffins

Rigtig lækre, smagfulde og mættende muffins, der er nemme at have med på farten. 2 styk af disse udgør et meget mættende mellemmåltid.
Udskriv Pin
Ret: Mellemmåltider, Morgenmad, Søde sager
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 15 stk mandler hakkede
  • 4 spsk hytteost 1 5%
  • 0,75 dl minimælk
  • 2 medium æg
  • 3 spsk skyr gerne med smag
  • 1 æble
  • 2 spsk Sukrin el. sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk citronskal

Sådan gør du

  • Overhæld havregryn med 1-2 dl kogende vand og lad det stå og trække lidt, til det bliver en grød. Lad det køle af.
  • Hak mandler og skær æble i små tern.
  • Tilsæt alle ingredienser i grøden og rør rundt.
  • Hæld i muffinsforme og bag ved 190 grader i 35-30 minutter, muligvis lidt længere tid afhængig af størrelsen på formen.

Noter

Fyldet kan nemt varieres: I stedet for æble og krydderier kan der fx benyttes banan og kakaopulver. Du kan også benytte andre surmælksprodukter, vælge andre frugter – bær giver fx et friskt og syrligt twist, variere nødderne eller fx tilsætte quinoa. Benyt gerne hvad du har i køleskabet.
Billedet er taget af Shannon Lee fra Pixabay
Scroll to Top