Jeg elsker, når en dessert kan være både enkel, frisk og fuld af smag – uden at kræve timevis i køkkenet. Denne opskrift er lige præcis sådan en: få ingredienser, let at lave og alligevel en lille hverdagsluksus.
De saftige brombær giver en naturlig sødme og syrlighed, der passer perfekt sammen med den cremede yoghurt og den sprøde, hjemmelavede crunch på toppen. Og så er det en ekstra glæde, hvis bærrene er friskplukkede – for der er bare noget særligt ved at kunne nyde naturens små gaver direkte i en dessert.
Brombær er desuden spækket med antioxidanter, fibre og vitaminer, så udover den gode smag, får du også den lille sundhedsbonus med i købet.
Resultatet? En skøn, enkel dessert, som både føles let, nærende og tilfredsstillende. Min mand kunne i hvert fald ikke holde fingrene fra den 🙂

Brombær-lime mousse med hindbær
Ingredienser
- 150 g brombær
- 2 dl græsk yoghurt 2%
- 1 tsk limesaft og lidt skal
- 2 tsk honning eller ahornsirup
- 1 tsk flydende vanilje el korn af ½ vaniljestang/vaniljepulver/vaniljesukker
Crunch
- 1 spsk mandler eller andre nødder
- 1 spsk havregryn
- ½ tsk flydende vanilje el korn af ½ vaniljestang/vaniljepulver/vaniljesukker
- 1 tsk honning
Sådan gør du
- Start med at hakke mandlerne groft og steg nødder og havregryn gyldne på panden. Sluk panden og tilsæt vanilje og honning. Sørg for at honningen ikke brænder på.
- Mos bærrene. Du kan vælge at si noget af saften fra, så moussen ikke bliver for flydende (brug den endelig i en juice/dressing).
- Bland bærrene med græsk yoghurt, limesaft og -skal, vanilje og flydende honning/ahornsirup. Smag til og server i skåle.
- Kort inden servering toppesmoussen med crunch, friske bær og måske lidt mynteblade
Video
Noter







