En lækker og smagfuld salat, der har et smukt farvespil!
Jeg ELSKER, når det er ved at være tid for, at asparges dukker op i butikkerne. Deres friskhed og næsten ærte-agtige smag elsker jeg i forårssalater, og jeg blancherer dem faktisk sjældent, når de skal i en frisk salat. Smagen fremhæves selvfølgelig af den korte blanchering, men jeg kan ærligt bedre lide den blide smag af en helt frisk asparges, hvor den stadig har masser af knæk og bid.
Og her kombineres asparges med friske spinatblade, gulerødder skrællet i fine skiver, som giver en lethed til salaten, og selvfølgelig masser af urter, en lækker dressing og feta på toppen!

Blandet forårssalat
En lækker og smagfuld salat, der har et smukt farvespil!
Udskriv
Pin
Kcal pr. portion: 168kcal
Antal: personer
Ingredienser
- 100 g spinatblade
- 2 stk gulerødder
- 1 stk rød peberfrugt
- 5 stk asparges
- ½ dl nødder fx mandler eller cashewnødder
- 75 g fetaost
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 0,8 spsk balsamicoglace
- 1 tsk citron
- salt og peber
Sådan gør du
- Bland ingrendienserne til dressingen og smag til. Der skal være en god balance mellem syre og sødme. Lad den trække lidt
- Hak de valgte nødder groft og rist nødderne på en tør pande, til de er gyldenbrune.
- Skyl spinatbladene grundigt og lad vandet løbefra. Skræl gulerødder og brug skrælleren til at lave lange tynde strimler afgulerødderne. Skær peberfrugterne i små stykker.
- Bræk asparges-enden af der, hvor den knækkernaturligt, og skær asparges i mindre stykker.
- Bland salaten, tilsæt feta og hæld dressingen i salaten. Vendsalaten og top med ristede nødder.
Noter
Tilsæt gerne friske krydderurter, fx persille eller citrontimian.
Ønsker du ikke at bruge balsamico glace i dressingen, kan du istedet for bruge æblecidereddike og honning
