Rødbedesalat
En rigtig flot og velsmagende rødbedesalat med spinat og feta.
Udskriv
Pin
Kcal pr. portion: 172kcal
Antal: portioner
Ingredienser
- 4 rødbeder
- 200 gram friske spinat blade
- 2-3 forårsløg
- 2 spsk pinjekerner
- 50 gram feta ost
- 2 tsk rapsolie
- 1 tsk balsamico eller balsamico glace
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 tsk honning eller sukker udelad ved brug af balsamico glace
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog rødbederne med skræl i rigeligt vand i 20 minutters tid. Rist pinjekernerne på en tør pande og køl dem ned. Skær forårsløg, skyl spinatbladene med koldt vand og bland forårsløg og spinatblade i en skål. Lav dressingen ved at blande rapsolie, balsamico, citronsaft, honning, salt og peber.
- Test med en gaffel for at se, om rødbederne er blødere indeni. Skyl dem i koldt vand i lidt tid, inden du tager skrællen af. Dette gøres nemmest ved at vride rødbeden mellem hænderne som en karklud, alternativt benyt en kartoffelskræller.
- Skær rødbederne i mindre stykker og lad dem køle lidt af.
- Bland rødbederne med forårsløg og spinat og hæld dressing over og mix godt.
- Drys med pinjekerner og fetaost lige inden servering.
Noter
Dressingen kan varieres ved at benytte en balsamico med smag, fx hasselnød.