Rødbedesalat

Rødbedesalat
Rødbedesalat

Rødbedesalat

En rigtig flot og velsmagende rødbedesalat med spinat og feta.
Samlet tid 30 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 4 portioner
Kalorier 172 kcal

Ingredienser
  

  • 4 rødbeder
  • 200 gram friske spinat blade
  • 2-3 forårsløg
  • 2 spsk pinjekerner
  • 50 gram feta ost
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 tsk balsamico eller balsamico glace
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1 tsk honning eller sukker udelad ved brug af balsamico glace
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Kog rødbederne med skræl i rigeligt vand i 20 minutters tid. Rist pinjekernerne på en tør pande og køl dem ned. Skær forårsløg, skyl spinatbladene med koldt vand og bland forårsløg og spinatblade i en skål. Lav dressingen ved at blande rapsolie, balsamico, citronsaft, honning, salt og peber.
  • Test med en gaffel for at se, om rødbederne er blødere indeni. Skyl dem i koldt vand i lidt tid, inden du tager skrællen af. Dette gøres nemmest ved at vride rødbeden mellem hænderne som en karklud, alternativt benyt en kartoffelskræller.
  • Skær rødbederne i mindre stykker og lad dem køle lidt af.
  • Bland rødbederne med forårsløg og spinat og hæld dressing over og mix godt.
  • Drys med pinjekerner og fetaost lige inden servering.

Noter

Dressingen kan varieres ved at benytte en balsamico med smag, fx hasselnød.
Scroll to Top