Kylling i stegeso

Hel kylling i stegeso, Römertopf med gulerødder, rødbeder og pastinak
Hel kylling i stegeso, Römertopf med gulerødder, rødbeder og pastinak

Kylling i stegeso

Når kylling tilberedes i stegeso, bliver den ekstra saftig og mør med masser af smag, fordi intet af væden fordamper. I denne opskrift tilbereder du den med masser af grøntsager, der bagefter blendes til den lækreste sauce!
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Aftensmad, Fjerkræ
Antal 4 portioner
Kalorier 479 kcal

Ingredienser
  

  • 1 hel kylling el. 600g kyllingestykker
  • 2 porrer skåret i skiver
  • 2 gulerødder skåret i skiver
  • 2 pastinakker/persillerødder i skiver
  • 2 fed hvidløg
  • Skal og saft fra ½ øko citron
  • ½ liter hønsebouillon
  • 1 dl vin sød balsamico eller lignende
  • Friske timiankviste
  • Salt og peber
  • 200 gram perlespelt/perlebyg
  • 1 håndfuld persille

Sådan gør du
 

  • Læg stegesoen i blød i koldt vand i nogle timer inden brug.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Læg kyllingen i stegesoen og krydder med salt og peber.
  • Tilsæt de snittede grøntsager, lidt vin, krydderurter og bouillonvandet. Sæt låget på og stil stegesoen i ovnen i ca. 1 time.
  • Efter 40 minutter i ovnen koges perlespelt efter anvisningerne på posen.
  • Tag kyllingen op og placér på et skærebræt. Fjern timiankvisten og tag resten af ingredienserne i en varmestabil beholder.
  • Blend grøntsagerne med en stavblender. Smag evt. til med salt, peber eller citronsaft.
  • Vend persille i perlespelten inden servering. Velbekomme!

Noter

Kylling kan erstattes af mange andre kødtyper, det kan grøntsagerne også.
Scroll to Top