
Kylling i stegeso
Når kylling tilberedes i stegeso, bliver den ekstra saftig og mør med masser af smag, fordi intet af væden fordamper. I denne opskrift tilbereder du den med masser af grøntsager, der bagefter blendes til den lækreste sauce!
Udskriv
Pin
Kcal pr. portion: 479kcal
Antal: portioner
Ingredienser
- 1 hel kylling el. 600g kyllingestykker
- 2 porrer skåret i skiver
- 2 gulerødder skåret i skiver
- 2 pastinakker/persillerødder i skiver
- 2 fed hvidløg
- Skal og saft fra ½ øko citron
- ½ liter hønsebouillon
- 1 dl vin sød balsamico eller lignende
- Friske timiankviste
- Salt og peber
- 200 gram perlespelt/perlebyg
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- Læg stegesoen i blød i koldt vand i nogle timer inden brug.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Læg kyllingen i stegesoen og krydder med salt og peber.
- Tilsæt de snittede grøntsager, lidt vin, krydderurter og bouillonvandet. Sæt låget på og stil stegesoen i ovnen i ca. 1 time.
- Efter 40 minutter i ovnen koges perlespelt efter anvisningerne på posen.
- Tag kyllingen op og placér på et skærebræt. Fjern timiankvisten og tag resten af ingredienserne i en varmestabil beholder.
- Blend grøntsagerne med en stavblender. Smag evt. til med salt, peber eller citronsaft.
- Vend persille i perlespelten inden servering. Velbekomme!
Noter
Kylling kan erstattes af mange andre kødtyper, det kan grøntsagerne også.
