Dahl med spinat og ristede kikærter

Jeg øver mig virkelig i at spise mere vegetarisk.

En dag lavede min bonus-søn en dahl til os på sin maddag, og den smagte så godt, at jeg efterfølgende har eksperimenteret med forskellige varianter af den.

For det første er dahl mega nem at lave og for det andet passer den det meste af tiden sig selv – og det giver jo mere plads til andre ting

(tror mest jeg bruger tiden på at rydde op i køkkenet – men tænk hvis man var sådan en, der lige fik lagt tøj sammen eller støvsuget. Nåh, ønsketænkning)

Proteinkilden er jo linser, og når de er udkogt, har de et lavere proteinindhold end fx kylling, og derfor har jeg tænkt lidt over, hvordan proteinindholdet kan højnes. Og i retten her har de fået et ekstra skud protein (og endnu mere mæthed!) med de lækreste ristede kikærter!

Kikærter er ofte i min optik lidt melede, men den her opskrift giver dig virkelig velsmagende kikærter med et godt og knasende bid! Først ville bonus-sønnen slet ikke smage dem, men da han først gjorde, blev han overrasket over, hvor godt de smager og hvor lækre de er. Og kikærter kan altså tåle ret meget krydderi, hvilket de her da også får.

Har du gode erfaringer med at eksperimentere med dahl, så del det endelig med mig 🙂

Dahl med spinat og ristede kikærter

Den LÆKRESTE dahl med masser af grøntsager. Som tilbehør er ristede, knasende kikærter, der smager himmelsk og giver et højere proteinindhold
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad, plantebaseret, vegetar
Keyword: antiinflammatorisk
Kcal pr. portion: 478kcal
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 5 portioner

Ingredienser

Dahl

  • 2 stk rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 200 g gulerødder
  • 75 g frisk spinat
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 600 ml grøntsagsbouillon
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk chili
  • 1 tsk paprika
  • 300 g røde linser
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk salt og peber
  • 6 spsk græsk yoghurt 10%

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1,5 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 1,5 tsk salt
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie

Sådan gør du

Dahl

  • Skyl spinat og skræl gulverødder. Riv gulerødder og hak spinat i grove blade
  • Hak løg og hvidløg fint og riv ingefær.
  • Varm en gryde eller sautépande ved mellemvarme og tilsæt 2 spsk. olie. Steg løg gyldne og tilsæt hvidløg, ingefær og gulerødder og drej godt rundt.
  • Tilsæt krydderierne og brænd dem lidt af. Tilsæt linserne samt de hakkede tomater og bouillon vandet. Drej godt rundt og læg låg på. Lad retten simre ved svag varme i 25-30 minutter.
  • Smag til med salt og peber og evt. flere krydderier, eller måske citronsaft

Ristede kikærter

  • Dræn kikærterne for væske og skyl dem grundigt.
  • Bland kikærterne med 1 spsk olivenolie og masser af gode krydderier. Bag i airfryeren ved 180 grader i ca 20-25 minutter i alt.
    Husk at ryste dem rundt undervejs og smage, om de har brug for flere krydderier.

Anretning

  • Anret en portion dahl i en skål og læg 1,5 spsk. græsk yoghurt på toppen. Drys med 2 spsk. ristede kikærter

Video

Noter

Dahl kan varieres på et utal af måder!
Du kan bruge en krydderiblanding som garam masala, og kan du godt lide et stærkt twist, kan du tilsætte endnu mere chili.
Eller drysse fx koriander eller persille ud over.
Dahl kan også laves med fx blomkålsbuketter (De skal dog kun koge med i 10-15 min)
Du kan også servere din dahl med ris eller fx naan brød.
Portionen her blev så stor, at der er til 5 portioner. Jeg elsker jo rester, så da vi var 4 personer til aftensmad, gav det blot en dejlig frokost dagen efter 🙂
Næringsindhold
Dahl med spinat og ristede kikærter
Portionsstørrelse
 
400 g
Pr. portion
Kalorier
478
Kulhydrater
 
70
g
Sukker
 
14
g
Fiber
 
27
g
Protein
 
26
g
Fedt
 
12
g
Mættet fedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkeltumættet fedt
 
7
g
Scroll to Top