Leder du efter en hurtig, vegetarisk salat, der passer i det antiinflammatoriske køkken også? Og som kun tager 10 minutter at lave?
Og som sagtens kan tages med på farten?
Så er denne salat til dig!
Jeg kan virkelig godt lide at lave salater. MEN… Jeg gider IKKE, at salaterne bliver tørre, for besværlige eller smagsløse. Derfor gør jeg en dyd ud af at udvikle nemme salatopskrifter, så det bliver både overkommeligt og lækkert for dig at lave salater.
Og denne frokost salat er bestemt ingen undtagelse, for når du først har tørstegt dine nødder, så handler det blot om at hakke lidt og piske en hurtig dressing sammen – og så er der mad. Eller du smider det hele i en bøtte og tager det med dig.
Både kål, nødder, avocado og olie falder under den antiinflammatoriske kategori.
Salat med hummus og avocado
Ingredienser
Salat
- 1 håndfuld friske spinatblade
- 100 g rød spidskål
- ½ stk peberfrugt
- 1 forårsløg
- 2 spsk cashewnødder
- ½ avocado
- 2 spsk hummus
Dressing
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk agavesirup
- salt og peber
Sådan gør du
- Hak nødderne groft og steg dem gyldne på en tør pande.
- Lav dressingen og smag til – der skal være en god balance mellem syre og sødme. Lad den trække lidt.
- Skyl spinatbladene grundigt, fjern evt. hård stilk og skær bladene i mindre stykker. Snit spidskål fint, hak peberfrugt i små tern, snit forårsløg i små, mundrette stykker og skær den halve avocado i mindre tern.
- Bland spidskål med spinat, peberfrugt, forårsløg avocado og dressingen. Top med to store spsk. hummus og cashewnødder.