Synes du også, kikærter kan være lidt melede og kedelige? Så er vi i samme båd.
Men jeg øver mig virkelig i at finde måder at tilberede kikærter (og andre bælgfrugter) på, hvor det bliver lækkert og velsmagende.
Og netop her har jeg fundet en tilberedningsmåde, der virkelig klæder kikærterne!
De bliver nemlig krydret (helt til kant, som de siger i Masterchef), og så ryger de i airfryeren! De kan selvfølgelig også laves i ovnen, det tager bare længere tid.
De ristede kikærter her kan bruges som snack alene – det var min bonus-søn overraskende glad for, første gang han smagte dem – eller de kan bruges som knasende (og proteinrigt!) tilbehør til en ret.
Se fx opskriften Dahl med spinat og ristede kikærter eller græskarsuppe med topping, hvor de også vil fungere eminent.
Laver du dem som tilbehør til en ret, så tilsæt gerne nogle af de krydderier, der i forvejen indgår i retten, så de komplimenterer hinanden.
Blot til info, så er der to portioner, hvis de ristede kikærter serveres som en snack, og 4 portioner, hvis de serveres som topping.
Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1,5 tsk spidskommen
- 1,5 tsk paprika
- 1 tsk karry
- 1,5 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Dræn dåsen med kikærter og skyl godt med vand. Ryst vandet fra.
- Bland kikærter med olie, salt og krydderier og rør godt rundt.
- Giv kikærterne ca 20 min. i airfryer ved 180 grader. Ryst flere gange undervejs
- Smag til, når der er ca. 5 min tilbage, og tilsæt flere krydderier, hvis de ikke smager af nok.De skal være knasende sprøde, når de er færdige. Hæld over i en skål, og de lækre snacks er klar til servering.