Græskarsuppe med topping

Saltede mandler

Sådan laver du selv de lækreste saltede og ristede mandler – på kun 5 minutter! Tilsæt i din salat eller ovenpå fx en suppe elle dahl.
Udskriv Pin
Ret: Mellemmåltider, Tilbehør
Keyword: antiinflammatorisk
Kcal pr. portion: 116kcal
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 5 portioner

Ingredienser

  • 100 gram mandler
  • 1 tsk kryddersalt (rosmarin)
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

  • Steg mandlerne på en tør pande. De må godt blive lidt brune men ikke brændte.
    bland 1 tsk salt med 2 spsk vand i et glas. Drej rundt til saltet opløses.
    Hæld nu saltvandet over mandlerne på den varme pande – vandet vil bruse op (vær obs på ikke at brænde dig på dampen).
    Lad vandet fordampe mens du ryster panden engang imellem. Når vandet er fordampet, vil panden blive hvid af salt. Lad mandlerne riste videre, indtil de er tørre og vandet også er fordampet fra dem, så kun saltet er tilbage.
    Hæld de ristede og saltede mandler over i en skål

Noter

Jeg har her brugt en hjemmelavet rosmarinsalt, der giver mandlerne en pikant rosmarinsmag. Der kan tilsættes helt almindelig salt eller mange andre former for kryddersalte – eller bland salt med fx lidt chili fra krydderiskuffen
Næringsindhold
Saltede mandler
Portionsstørrelse
 
20 g
Pr. portion
Kalorier
116
Kulhydrater
 
4
g
Sukker
 
1
g
Fiber
 
3
g
Protein
 
4
g
Fedt
 
10
g
Mættet fedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkeltumættet fedt
 
6
g
Scroll to Top