Lynstegt kylling med et twist af thai

Lynstegt thaikylling
Lynstegt thaikylling

Lynstegt kylling med et twist af thai

En nem og lækker ret, der smager himmelsk! Og så tager den ingen tid at lave. I thai køkkenet benyttes ofte sojasauce, fiskesauce, lime og sukker, der giver en fantastisk smag!
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad, Fjerkræ
Samlet tid: 18 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram kylling i strimler
  • 2 rødløg i tynde strimler
  • 2 gulerødder snittet i tynde skiver
  • 200 gram broccoli i mindre buketter
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 gram rød spidskål
  • 200 gram rå fuldkornsnudler kogte
  • 4 tsk sojasauce
  • 4 tsk fiskesauce
  • 1-2 tsk sukker
  • 1-2 tsk limesaft
  • 2 spsk rapsolie
  • Evt. frisk koriander
  • Evt. frisk mynte

Sådan gør du

  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  • Skær og snit alle ingredienserne.
  • Bland soja, fiskeolie, lime og sukker sammen og smag til. Den skal smage både surt, salt og sødt.
  • Varm olien op i en wok. Lynsteg kyllingen nogle minutter og tilsæt løg og gulerødder, der steges med i et par minutter. Tilsæt peberfrugt, broccoli og spidskål og lad dem stege med i nogle minutter. Tilsæt saucen og de kogte nudler og vend forsigtigt retten rundt de sidste par minutter.
  • Servér straks og pynt gerne med koriander, evt. også lidt hakket mynte.

Noter

Benyt blot de grøntsager du har i køleskabet. Kylling kan erstattes af andre former for kød, og retten kan også laves med æg i stedet for. Tilsæt også gerne hvidløg til retten.
Strø også gerne retten med stegte sesamfrø. Lime kan erstattes af citron.
 
Scroll to Top