Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

En virkelig lækker og velsmagende pizza, der mest af alt består af grøntsager. Kartoffel og rosmarin komplimenterer hinanden virkelig godt, og hvis du ønsker, indeholder opskriften også en ide til et twist af hvidløg.
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad
Keyword: Plantebaseret
Samlet tid: 38 minutter
Antal: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 blomkål fintrevet
  • 3 æg
  • 1,5 spsk FiberHUSK
  • 1-2 tsk oregano
  • 3 kartofler
  • 1 spsk frisk rosmarin hakket
  • 1 pose frisk mozzarellakugle 125g, smuldret
  • 1,5 spsk olivenolie
  • Salt
  • ½-1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Bland halvdelen af olivenolien med ½-1 fed hvidløg og tilsæt lidt salt. Lad olien trække ½ times tid.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Riv blomkålshovedet fint og bland det med fiberhusk, æg, salt og oregano. Læg blandingen på bagepapir på en bageplade og gør den flad, så den fylder hele pladen. Bag pizza bunden i 15 min ved 180 grader, til bunden bliver let brun i kanten.
  • Snit kartoflerne fint og læg skiverne i vand. Lad dem trække i 10 minutters tid. Når bunden er klar, læg da kartoffelskiverne let overlappende, så de dækker dejen bortset fra en tynd kant. Pensl kartoflerne med halvdelen af olien og drys hakket rosmarin over.
  • Bag pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 minutter. Tag pizzaen ud og fordel mozzarellastykkerne over pizzaen. Bag i 5 minutter igen, indtil osten smelter og er let gylden.
  • Stil skålen med hvidløgsolie ved siden af til at hælde over pizzaen

Noter

Altså, du kan selvfølgelig variere denne pizza i uendelighed, men kombinationen af kartoffel og rosmarin går man bare aldrig galt i byen med. Så hvis du vil variere, så skift hele fyldet. Fx en god, mager skinke og frisk ananas (den børnevenlige), laks og wasabi eller en klassisk med tomatsovs og dit favoritfyld ovenpå.
Scroll to Top