Chili con carne

Chili con carne

En lækker udgave af chili con carne med lidt flere grøntsager og en lækker guacamole til.
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad
Keyword: Kød
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 180 gram rå brune ris
  • 400 gram hakket oksekød 5-7%
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk chili
  • 2 stk peberfrugter
  • 2 stk porrer
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kidneybønner i chilisauce
  • Salt og peber
  • tsk spidskommen
  • 1 stk avokado stor moden
  • 0,5 dl kvark 1% eller cheasy fraise 5%
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisning på pakken.
  • Hak løg, hvidløg og chile fint og skær peberfrugter og porrer i mindre skiver. Sautér løg, hvidløg og chili i olie.
  • Tilsæt kødet og brun dette under omrøring. Tilsæt peberfrugter og porrer. Hæld flåede tomater og kidneybønner i retten og lad den simre i 30 minutter. Krydr med salt, peber og 1 tsk. spidskommen.
  • Mos avokadoerne. Rør kvark, citronsaft og ½ tsk spidskommen i.
    Servér chili con carne med guacamole og ris til.

Noter

Tilsæt evt. hvidløg i guacamolen. Tilføj også gerne andre grøntsager, fx gulerødder eller andre rodfrugter.
Billedet af taget af Remcoosculiflowers fra Pixabay
Scroll to Top