Rødbede deller
Rigtig gode og saftige vegetar deller! De er flotte og smager helt fantastisk. De er både fiberrige, proteinrige og børnevenlige, og de kan både erstatte almindelige frikadeller, de kan spises i fx pitabrød/wraps/tortillaer eller fx spises med en lækker grov salat med quinoa eller perlespelt.
Udskriv
Pin
Kcal pr. portion: 200kcal
Antal: portioner
Ingredienser
- 300 gram rødbeder
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 2 æg
- 1 dl hytteost
- 3 spsk havregryn
- 1 spsk hvedemel
- 2 håndfuld persille
- 1,5 tsk salt
- Peber
- 5 tsk rapsolie
Sådan gør du
- Riv rødbeder, gulerødder og løg fint (mindre side af rivejernet, end man normalt benytter til almindelig råkost). Hak persillen.
- Bland rodfrugterne med æg, hytteost, havregryn, mel, persille, salt og peber. Lad farsen hvile i 10-15 minutter, til havregrynene har suget væde til sig. Hvis farsen er for blød, tilsættes mere havregryn eller mel, og så skal farsen hvile igen. Hvis farsen er for fast, kan der tilsættes et æg til eller lidt mælk.
- Steg i lidt olie ved medium varme i 8-10 minutter på hver side. Hvis de steges ved for stor varme, bliver de mørke på ydersiden, men rodfrugterne når ikke at blive tilberedte.
Noter
Rodfrugterne kan udskiftes med fx persillerødder, og persille kan erstattes af andre krydderurter. Eksperimentér også gerne med andre krydderier, fx chili eller spidskommen. Sesamfrø passer også godt i farsen.
Opskriften her til 4 portioner, giver ca. 20 frikadeller.