Boller i karry

Boller i karry

Boller i karry

Den klassiske boller i karry med masser af gode og sunde grøntsager, der mætter godt.
Udskriv Pin

Ingredienser

Kødboller

  • 400 grsam hakket kalv og flæsk højst 10 % fedt
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 pastinak eller persillerod
  • 1 tsk salt og et drys peber
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk skummet- eller minimælk

Karrysauce

  • 2 løg
  • 1 pastinak eller persillerod
  • 2 æbler
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk rapsolie
  • 2-4 tsk karry
  • 1 spsk hvedemel
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 gram rå brune ris
  • 1 dl rosiner
  • 2 æbler

Sådan gør du

Ris

  • Kog risene efter anvisningen på pakken.

Kødboller

  • Riv løg og pastinak på et rivejern.
  • Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen.
  • Bring 1 l vand i kog i en gryde med 1⁄2 tsk. salt.
  • Form farsen til ca. 20 små boller, og læg dem i vandet. Lad dem koge i 10 minutter. Tjek en bolle for, om den er gennemtilberedt. Tag bollerne op og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.

Karrysauce

  • Pil løgene, skræl pastinak og hak dem fint.
  • Skræl æbler og gulerødder, og skær dem i tern.
  • Svits løg, pastinak, æbler og gulerødder i olien i en gryde. Tilsæt karry og hvedemel, og lad det svitse med et øjeblik.
  • Tilsæt 7 dl af kogevandet fra kødbollerne, og lad saucen koge i 15 minutter under låg. Blend saucen (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er jævn. Lad kødbollerne gennemvarmes i saucen, og smag til med salt og peber. For mere dybde i sovsen kan tilsættes lidt citronsaft og rørsukker også.

Tilbehør

  • Server med ris, rosiner, æbler skåret i tern.

Noter

 
 
Scroll to Top