Boller i karry
Den klassiske boller i karry med masser af gode og sunde grøntsager, der mætter godt.
Udskriv
Pin
Ingredienser
Kødboller
- 400 grsam hakket kalv og flæsk højst 10 % fedt
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 pastinak eller persillerod
- 1 tsk salt og et drys peber
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl mælk skummet- eller minimælk
Karrysauce
- 2 løg
- 1 pastinak eller persillerod
- 2 æbler
- 2 gulerødder
- 2 tsk rapsolie
- 2-4 tsk karry
- 1 spsk hvedemel
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 200 gram rå brune ris
- 1 dl rosiner
- 2 æbler
Sådan gør du
Ris
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
Kødboller
- Riv løg og pastinak på et rivejern.
- Rør kødet grundigt sammen med de øvrige ingredienser til farsen.
- Bring 1 l vand i kog i en gryde med 1⁄2 tsk. salt.
- Form farsen til ca. 20 små boller, og læg dem i vandet. Lad dem koge i 10 minutter. Tjek en bolle for, om den er gennemtilberedt. Tag bollerne op og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.
Karrysauce
- Pil løgene, skræl pastinak og hak dem fint.
- Skræl æbler og gulerødder, og skær dem i tern.
- Svits løg, pastinak, æbler og gulerødder i olien i en gryde. Tilsæt karry og hvedemel, og lad det svitse med et øjeblik.
- Tilsæt 7 dl af kogevandet fra kødbollerne, og lad saucen koge i 15 minutter under låg. Blend saucen (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er jævn. Lad kødbollerne gennemvarmes i saucen, og smag til med salt og peber. For mere dybde i sovsen kan tilsættes lidt citronsaft og rørsukker også.
Tilbehør
- Server med ris, rosiner, æbler skåret i tern.