Kyllingenuggets med rodfritter

Nugget med pommes frites af rodfrugter
Nugget med pommes frites af rodfrugter

Kyllingenuggets med rodfritter

En rigtig børnefavorit med fritter og gnavegrønt.
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad, Fjerkræ
Kcal pr. portion: 534kcal
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1,5 dl rugmel
  • 1 dl knuste cornflakes
  • Salt og peber
  • 3 søde kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 rødbeder
  • 5 spsk. rapsolie
  • 1,5 dl ketchup
  • 1 agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor gulerod

Sådan gør du

Rodfritter

  • Tænd ovnen på 200 grader (180 grader ved varmluft). Skyl og skræl søde kartofler, gulerødder og rødbeder.
    Skær rodfrugterne i mindre både, de søde kartofler i lidt større både (da de hurtigere bliver færdigtilberedte), bland det hele på en bradepande med salt, peber og olie og bag 35-45 minutter i ovnen.

Kyllingenugget

  • Rør kyllingekødet med salt.
    Bland i en dyb tallerken rugmel og knuste cornflakes med 1 tsk salt og lidt peber.
    Form små boller og tryk dem lidt flade (fx 3×2 cm). Vend dem i rugmelet og steg dem på en pande i max 3 spsk. olie. De må gerne have steder, der ikke er ’våde’ af olien. De kan også tørsteges.

Gnavegrønt

  • Skær agurk, peberfrugt og gulerod i mindre stave.

Sauce verte

  • Se opskrift
  • Servér nuggets med rodfritter, gnavegrønt, ketchup og sauce verte

Noter

 
 
Næringsindhold
Kyllingenuggets med rodfritter
Pr. portion
Kalorier
534
Scroll to Top