Kartoffelpizza på blomkålsbund med hvidløgsolie

Hvem kan ikke li pizza?

Jeg kan i hvert fald – omend jeg nok ikke kan konkurrere om ‘mest vild med pizza’-prisen med resten af min familie (særligt ungerne).

Da min datter var lille, og jeg var alene med hende, lavede jeg fx ofte pizza på en bund af grove tortilla wraps, fordi jeg altid bare kunne have wraps i skuffen, hvor de kunne holde sig længe. Og min datter var ofte med til at lave dem og var vild med dem!

(Du finder opskriften, vi brugte igen og igen, lige her: Pizza wrap)

Jeg leger nemlig ofte med den traditionelle pizza for at tilføje mere næring – og jeg elsker de forskellige smage, det kan give!

Det kan også være at få flere grøntsager ind i pizzaen – og her er det altså genialt at lege med bunden, for det er begrænset, hvor mange grøntsager man kan få på toppen af en pizza, og hvor den stadig er lækker.

Og i en pizzabund er der altså ikke så meget næring, da den mest af alt består af mel.

Og det er her, jeg synes, det er spændende at gå opdagelse i at få mere næring ind i en ret – uden at gå på kompromis med god smag.

Det eneste, du skal gå lidt på kompromis med i den her opskrift, er den crunchy kant. Men når du drypper den lækre hvidløgsolie ud over pizzaen her, smager den altså, så englene synger.

Så den her opskrift er til dig, der elsker pizza og engang imellem ønsker en pizza, der indeholder flere grøntsager og samtidig smager fantastisk. Den er desuden vegetarisk og passer i det antiinflammatoriske køkken (hvis du er ok med mozzarella ost)

Kartoffelpizza på blomkålsbund med hvidløgsolie

Pizza med MASSER af grøntsager – og så smager den mega godt! Især når du drypper den hjemmelavede hvidløgsolie udover ved servering
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad, Frokost, vegetar
Keyword: antiinflammatorisk, Vegetar
Kcal pr. portion: 432kcal
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 3

Ingredienser

Blomkålsbund

  • 1 helt blomkål
  • 3 æg
  • 1,5 spsk fiberHUSK
  • 1,5 tsk oregano
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 4 kartofler
  • 8 cherrytomater
  • 1 løg
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 50 g revet mozzarella
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed stort hvidløg

Sådan gør du

Blomkålsbund

  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovnvarme)
  • Start med at rive blomkålen helt fint enten på et rivejern eller med en minihakker.
  • Bland blomkål med æg, fiberHUSK, oregano og salt og ælt det godt sammen. Brug gerne hænderne og mos det godt sammen, indtil dejen sætter sig. Alternativt en gaffel.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen godt ud over hele bagepladen. Brug igen gerne hænderne til at få dejen helt ud i hjørnerne og lad bunden have en ensartet tykkelse.
  • Bag bunden i ca 15 minutter, indtil kanterne bliver let gyldne.

Fyldet

  • Start med at lave hvidløgsolien ved at presse hvidløg i olivenolie. Bland det rundt og lad det trække.
  • Rens kartoflerne og behold eventuelt skrællen på, hvis det er nye kartofler. Alternativt skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver.
  • Fjern skrællen fra løget og skær det over i to halve. Snit løget fint. Skær også tomaterne i skiver og hak rosmarin.
  • Når bunden er gylden i kanterne, tages den ud. Fordel kartoffelskiverne udover bunden, og fordel skiver af løg og tomater ud over. Top med hakket rosmarin og mozzarella ost.
  • Bag i ca. 15 minutter, indtil osten er gylden.

Servering

  • Lad deltagerne omkring bordet selv drysse lidt hvidløgsolie på efter behov. Jeg ELSKER, der er meget på, men måske nogle ikke er helt så hvidløgsglade som mig
  • Servér gerne med en lækker salat til. Hvis der ikke er salat til, kan pizzaen evt. deles af to personer.

Video

Noter

De her pizzaer mætter meget og er ret kaloriefattige. Overvej endelig at servere en salat til, fx en frisk tomatsalat. Alternativt kan pizzaen deles af to personer, dog bliver du nok meget mæt. 
Du kan tage mange forskellige grøntsager på denne pizza, og den er lidt græsk inspireret med kartoffel, hvidløg og rosmarin. Kan du lide oliven, vil de også passe ind i dette tema.  
Næringsindhold
Kartoffelpizza på blomkålsbund med hvidløgsolie
Portionsstørrelse
 
380 g
Pr. portion
Kalorier
432
Kulhydrater
 
63
g
Sukker
 
8
g
Fiber
 
10
g
Protein
 
18
g
Fedt
 
13
g
Mættet fedt
 
5
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkeltumættet fedt
 
6
g
Scroll to Top