Pizza wrap

En virkelig nem måde at lave pizza på! Vælg her mellem fyld af kylling eller kartofler!
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad, Fjerkræ, Frokost
Keyword: Plantebaseret
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 fuldkorns- eller chia tortilla wraps
  • 8 spsk pizzasauce se nedenunder
  • 4 tomater
  • 1 peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 250 gram Frisk mozzarella
  • 2 tsk. oregano
  • Enten 200g kylling eller 6 mellem kartofler og 1 stængel frisk rosmarin.
  • 1 pk. frisk rucola salat

Pizzasauce

  • 8 spsk pizzasauce kan købes færdigt i butikkerne
  • eller
  • ½ rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 håndfuld frisk basilikum og timian el 1 tsk. tørret
  • Salt og peber

Sådan gør du

Pizzasauce

  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem gyldne i olie. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré samt friske krydderurter og lad det simre i 10 minutter.
    En købe pizzasauce kan også benyttes.
  • Snit grøntsagerne fint. Fordel 2-3 spsk. pizzasauce på wrappen.

Hvis der vælges kylling

  • Skær kyllingen i strimler.
  • Opvarm en pande med lidt olie og steg kyllingen, evt. i lidt krydderi efter eget valg (fx karry/paprika eller hvidløg).
  • Fordel grøntsagerne henover wrappen. Placér kyllingestykkerne over grøntsagerne.
  • Top pizzaen med frisk mozzarella og oregano.

Hvis der vælges kartofler

  • Snit kartoflerne fint på et juliennejern eller med en skarp kniv. Skiverne skal være 1-2 mm. tykke.
  • Fordel de fine kartoffelskiver udover pizzaen, så de ligger tæt.
  • Fordel frisk rosmarin henover kartoflerne.
  • Placér grøntsagerne henover og top pizzaen med frisk mozzarella og evt. oregano.

Bag pizzaen

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Bag pizzaerne i den varme ovn i 10-12 minutter, til osten er gylden på toppen.

Noter

Variér fyldet efter smag og behag. Erstat fx kyllingen med parmaskinke eller laks i mindre stykker. Det er en virkelig nem måde at få pizza med grøntsager på.
Billedet er taget af Vincent Riveaud fra Pexels
Scroll to Top