Pandekager med æg og hytteost

Pandekager med æg og hytteost

Meget lækre og mættende pandekager med masser af protein, fibre og sunde fedtsyrer fra chiafrøene.
Udskriv Pin
Ret: Mellemmåltider, Morgenmad, Søde sager
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 portioner (ca. 20 stk)

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 spsk hytteost 1,5%
  • 2 spsk havregryn
  • 1 spsk chiafrø
  • ½ øko citron skallen derfra
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk rapsolie

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienser på nær olie med en stavblender og lad dejen hvile lidt for at sætte sig og lade chia frøene suge væske til sig.
  • Varm en pande med lidt olie og steg små pandekager (5 cm i diameter) gyldne på begge sider.
  • Servér fx med frisk frugt.

Noter

Der findes et hav af måder at variere denne opskrift på. Chia frø kan erstattes af hørfrø, og alle krydderierne kan erstattes af andre, fx kanel el. vaniljesukker.
Billedet er taget af Monserrat Soldú fra Pexels.

Kogebogen “Lidt lettere” inspiration til sund og nem mad i hverdagen

DIN inspiration til nem, nærende og velsmagende mad!

NU OPDATERET MED DE 7 NYE KOSTRÅD!

Her er ingen forbud, til gengæld får du masser af inspiration til meget grønt, mange fibre, sunde fedtsyrer – og masser af smag!

Scroll to Top