Kogebogen Lidt lettere

– inspiration til sund og nem mad i hverdagen

Lidt lettere – inspiration til sund og nem mad i hverdagen

Der er rigtig mange måder at spise sundere på. Der er ikke kun én vej. Der er heller ikke nogle fødevarer, der i min optik er forbudte at spise. Så dette er ikke en kogebog med ‘spis ikke!’ eller ‘hold dig fra!’.

Lidt Lettere er til gengæld en kogebog, der vil inspirere dig til at få flere af nogle af de fødevarer, der er rigtig gode for dig, men som kan være lidt svære at komme igang med.

Det skal bare være ‘lidt lettere.  

Kogebogen er til dig, der…

Gerne vil leve sundere. Men du synes muligvis også, at det kan være ret besværligt at lave mad på en anden måde, end du plejer. Den sunde mad smager måske ikke lige så godt, den er måske endda kedelig, det virker for omstændigt og med alt for meget snittearbejde.

Og det er alt sammen barrierer for at give din krop masser af den næring, den har brug for, for at kunne arbejde bedst muligt for dig.

For faktum er, at det selvfølgelig kræver noget energi at lave mad på en anden måde, end du plejer. Men hvis du samtidig ikke synes, maden smager godt – eller du har svært ved at finde på, hvad du skal lave, så er det ved at være så mange barrierer, at det bare bliver en sur pligt. Og alt for nemt at droppe indsatsen igen.

Men sund og nærende mad SKAL smage godt. Den skal være mega monster lækker – og det skal ikke være besværligt for dig at lave den!

Det SKAL være lidt lettere, som bogen her hedder.

Nærende mad for din krop kan sagtens bestå af fx pandekager til morgenmad. Og salater kan være SÅ lækre, at du glæder dig til, at du skal sætte tænderne i dem!

 

Dette får du inspiration til

Denne opskriftsbog er en inspiration til dig, der kan nikke genkendende til gerne at ville tilberede mad med

  • de grovere kulhydrater som perlespelt, quinoa, rugbrød og havregryn. Ikke fordi kartofler, ris og pasta er forbudte. Slet ikke. Der er blot mere mæthed og næring i de førstnævnte, og jeg vil gerne inspirere dig til at få flere fibre ind i din mad til nogle af dine måltider

 

  • Ligesom jeg gerne vil inspirere dig til at få masser af grove grøntsager i løbet af din dag. De er så gavnlige for dit system (altså… med mindre du har irritabel tarm eller lignende. Så giver det mening at holde dig fra dem, der giver dig mavegener). Grove grøntsager giver dig en fantastisk tarmflora, der virkelig styrker dit immunforsvar, de hjælper dig til at have en god fordøjelse, de afhjælper forstoppelse, de er sprængfyldt med antioxidanter, der bekæmper oxidativt stress i kroppen og sænker risikoen for inflammation.

 

  • Når vi nu taler om inflammation, så er de fleste af ingredienserne i denne bog med til at hæmme inflammation i din krop og hjælpe dit immunforsvar godt på vej. Det vil også sige, at jeg har stillet skarpt på de sunde fedtsyrer.

Her er morgenmadsopskrifter, mellemmåltider, lidt frokostopskrifter, salater baseret kun på grøntsager og salater med grove kulhydrater og så en masse aftensmadsopskrifter. 

 

Kogebogen Lidt lettere af Louise Rostgaard, bogomslag

Prisen på kogebogen er 249 kr. 

Hvis du har GULD abonnement på universet LouiseRostgaard, sparer du 20% på kogebogen. Du får GULD abonnement HER.

Du har både mulighed for at få kogebogen tilsendt eller afhente bogen i min klinik i Meløse udenfor Hillerød.

 

Smagsprøver på lækker morgenmad, snack eller dessert! 

Klatkager

Ingredienser

• 1 portion havregrød, ca. 3,5 dl/300g
• 1 banan
• 1 revet æble/pære
• 1 æg
• 1 spsk. kokosolie (til stegning)
• 1 tsk. bagepulver
• 1 tsk. vaniljesukker
• 1 tsk. kanel
• jordbærsyltetøj til servering

 

Fremgangsmåde

Rør havregrøden blød. Mos bananen og riv æblet/pæren på det grove rivejern. Kom frugt, æg, bagepulver samt vanilje og kanel i skålen med havregrøden og rør sammen.

Opvarm kokosolie ved middeltemperatur på en pande og hæld en spiseske dej på panden til en pandekage. Steg i nogle minutter til kanterne er gyldne og vend pandekagen.

Dejen er mere porøs end en almindelig pandekage og er derfor nemmere at håndtere, når den ikke er så stor. Lad derfor gerne pandekagerne være mindre end omkr. 10 cm i diameter.

 

 

Mango smoothie

Ingredienser

• 1 dl frossen mango
• 1/2 banan
• 1,5 tsk. kokosolie (undgå smagsneutral)
• 5 cashewnødder
• 1 dl havremælk el minimælk
• ½ tsk. agave sirup

 

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienser i en blender og blend, til smoothien har en blød konsistens.

Kokosolie kan erstattes af 1 tsk. kokosmel, og hvis du ønsker denne smoothie til morgenmad, kan du med fordel tilsætte 6-8 mandler/cashewnødder eller 1 spsk. chiafrø, inden du blender.