Proteingrød

Denne grød garanterer dig en god start på morgenen med dets indhold af fibre, langsomme kulhydrater, masser af protein og sunde fedtsyrer. Det lyder sjovt med æg i grød, men prøv det. Det smager virkelig godt, og du får lidt fornemmelsen af at spise dessert.
Udskriv Pin
Ret: Mellemmåltider, Morgenmad
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk. chia frø
  • 2-3 dl vand
  • ½ æble i mindre tern
  • 5 mandler hakkede
  • En knivspids salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 æg
  • Evt. friske bær til at toppe med

Sådan gør du

  • Kog havregryn, chia frø og æble med vand, til grøden begynder at tykne og sætte sig. Tilsæt de hakkede mandler, salt, kardemomme og et æg. Drej rundt i grøden, indtil ægget er varmet igennem og grøden er blevet til en ensartet masse.

Noter

Du kan også erstatte kardemomme med kanel, da æble og kanel går godt sammen. Chia frø kan erstattes af hampfrø eller hørfrø. Du kan også prøve at tilsætte quinoa. Mandler kan erstattes af andre nødder.
Du kan også tilsætte revne gulerødder i grøden og give den et ekstra skud fibre og sødme.
Grøden her kan også bages til muffins, hvilket giver nogle rigtig lækre mellemmåltider.
Scroll to Top