Lakselasagne med kål
En frisk og fiberrig lasagne med masser af sunde fedtsyrer og smag!
Udskriv
Pin
Antal: portioner
Ingredienser
- 400 gram laks i mindre stykker
- 8 grove lasagneplader
- 2 tsk rapsolie
- 600 gram spidskål fint snittet
- 2 porrer i tynde skiver
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2,5 dl madlavningsfløde fx Milda 4%
- ½-1 tsk muskatnød revet
- Salt og peber
- 50 gram mozzarella el parmesan 30+ (revet)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader (konventionel varme).
- Steg det fintsnittede kål og porrerne ved medium varme i lidt olie, til de er gyldne.
- Tilsæt hvidløg, madlavningsfløde og muskatnød og lad det koge ind. Smag til med salt og peber.
Samle lasagnen
- Dup lidt olie på et stykke køkkenrulle og smør et fad med dette.
- Fordel 1/3 af grøntsagsblandingen i bunden, dernæst ½ af laksestykkerne. Læg et lag lasagneplader og dernæst grøntsager, resten af laksen og lasagneplader igen. Læg et sidste lag grøntsager og top med mozzarella/parmesan.
- Bag i ovnen i 35 min. Hvis osten bliver mørk inden lasagnen er færdig, kan du lægge et stykke stanniol henover.
Noter
Du kan erstatte madlavningsføden med Hvid Mælkesauce 4% fra Karolines Køkken.
Du kan erstatte kålen med alle andre kåltyper og andre grove grøntsager. Du kan også variere fisken med andre typer fisk, fx torsk.