Lakselasagne med kål

Lakselasagne med kål

En frisk og fiberrig lasagne med masser af sunde fedtsyrer og smag!
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad, Fisk
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram laks i mindre stykker
  • 8 grove lasagneplader
  • 2 tsk rapsolie
  • 600 gram spidskål fint snittet
  • 2 porrer i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 2,5 dl madlavningsfløde fx Milda 4%
  • ½-1 tsk muskatnød revet
  • Salt og peber
  • 50 gram mozzarella el parmesan 30+ (revet)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader (konventionel varme).
  • Steg det fintsnittede kål og porrerne ved medium varme i lidt olie, til de er gyldne.
  • Tilsæt hvidløg, madlavningsfløde og muskatnød og lad det koge ind. Smag til med salt og peber.

Samle lasagnen

  • Dup lidt olie på et stykke køkkenrulle og smør et fad med dette.
  • Fordel 1/3 af grøntsagsblandingen i bunden, dernæst ½ af laksestykkerne. Læg et lag lasagneplader og dernæst grøntsager, resten af laksen og lasagneplader igen. Læg et sidste lag grøntsager og top med mozzarella/parmesan.
  • Bag i ovnen i 35 min. Hvis osten bliver mørk inden lasagnen er færdig, kan du lægge et stykke stanniol henover.

Noter

Du kan erstatte madlavningsføden med Hvid Mælkesauce 4% fra Karolines Køkken.
Du kan erstatte kålen med alle andre kåltyper og andre grove grøntsager. Du kan også variere fisken med andre typer fisk, fx torsk.
 
Scroll to Top