Ingredienser
Kødsauce
- 2 spsk rapsolie
- 2 rødløg finthakkede
- 4 fed hvidløg pressede
- 500 gram hakket oksekød 3-7%
- 3 gulerødder revne
- 2 porrer finthakkede
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dåser tomatpuré
- 2,5 dl grøntsagsbouillon
- 1-2 tsk paprika
- 2 tsk oregano
- 1 spsk Balsamico glace
- Citronsaft og lidt sukker
Bechamelsauce
- 6 dl minimælk
- 8-10 tsk maizena eller anden majsstivelse
- 2 tsk muskatnød
- Salt og peber
Øvrigt
- 125 gram mozzarella gerne 30+
- 12 grove lasagneplader evt. forkogte
Sådan gør du
Kødsauce
- Steg løg og hvidløg letgyldent i lidt olie. Brun det hakkede kød heri.
- Tilsæt de hakkede grøntsager, tomater og tomatpuré samt bouillon og balsamico og lad retten simre, mens bechamelsaucen tilberedes.
- Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. lidt sukker.
Bechamelsauce
- Pisk minimælk og majsstivelse sammen i en gryde og kog ca. 1 minut. Smag til med muskatnød, salt og peber. Tilsæt ¾ af den revne ost og lad denne smelte.
Samle lasagnen
- Hvis du ønsker helt bløde lasagneplader, kan disse forkoges kort i kogende vand. De kan dog også benyttes rå.
- Smør en bradepande med lidt olie og fordel et lag af kødsovs, bechamelsauce og plader. Lav i hvert fald to lag og slut af med bechamelsauce. Drys det resterende ost over, og bag lasagnen i en 180 grader varm ovn i ca. 35 minutter.
Noter
Hvis osten bliver meget brun, kan der lægges sølvpapir henover.
Tilsæt endelig de grøntsager, du har derhjemme. For lasagne uden mælk og med flere grøntsager kan benyttes saucen fra opskriften lakselasagne, hvor spinat og hytteost udgør bechamelsaucen. Billedet er taget af Angéle Kamp fra Unsplash
Tilsæt endelig de grøntsager, du har derhjemme. For lasagne uden mælk og med flere grøntsager kan benyttes saucen fra opskriften lakselasagne, hvor spinat og hytteost udgør bechamelsaucen. Billedet er taget af Angéle Kamp fra Unsplash