Spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs

En rigtig børneret – med masser af grøntsager!
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad
Keyword: Kød
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 6 portioner

Ingredienser

  • 500 gram bønnepasta sojabønner
  • 2 løg
  • 1 porre
  • 3 gulerødder eller 2 persillerødder
  • 500 gram hakket okse- eller kyllingekød, maks. 10% fedt
  • 1 spsk olie
  • 1 dåse hakkede tomater 400 g
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 dl bouillon
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 tsk frisk eller tørret timian
  • tsk groft salt
  • peber
  • 200 gram ærter frost
  • 50 gram parmesan ost

Sådan gør du

  • Skær løg, porre og gulerødder fint. Riv evt. grøntsagerne eller hak dem i en foodprocessor, hvis børnene ikke kan lide tydelige grøntsager i maden.
  • Opvarm en gryde med lidt olie og svits det hakkede kød/fjerkræ i olie til det har skiftet farve. Tilsæt løg, gulerødder, porrer, flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken
  • Lad kødsovsen småkoge uden låg i ca. 20 min. Rør jævnligt i gryden. Smag til med salt og peber. Er der brug for mere dybde i retten, tilsæt da lidt citronsaft og sukker.
  • Kog de frosne ærter ca. 1 min. i usaltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Servér pasta, kødsovs og ærter i skåle og riv gerne lidt parmesan henover kødsovsen ved servering.

Noter

Tilsæt de grøntsager, du har derhjemme. Brug grovpasta i stedet for bønnepasta og forsøg gerne med plantefars i stedet for hakket okse- eller kyllingekød.
Scroll to Top