Da min datter var lille, legede jeg med at gøre maden farverig, spændende og anderledes. Fx lavede jeg lilla kartoffelmos af de lilla kartofler – sjov ret og Carolina elskede det, men den var noget melet 🙂
En anden ting, hun elskede, var de her grønne madpandekager. En super simpel opskrift, og hvis du undgår at stege dem for hårdt, folder de rigtig nemt – og du kan bruge dem i fx mexicanske opskrifter, hvor du normalt ville bruge en almindelig wrap, og ja, det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.
Hvis du skal gøre den endnu mere mættende, så kan du tilsætte hytteost til opskriften, vær blot opmærksom på, at den har brug for lidt lavere varme, da osten brænder lidt hurtigere på.
Rigtig god fornøjelse – og lad dig endelig høre fra dig, hvad du finder på af fyld (jeg kommer også med forslag i opskriften)

Spinat pandekager
Ingredienser
- 3 håndfulde friske spinatblade
- 8 æg
- 3 spsk Psyllium loppefrøskaller HUSK/ havregryn
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
- 2 spsk rapsolie
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser på nær olien i en blender. Blend ved høj hastighed i 20-30 sekunder, til konsistensen er lind.
- Varm en pande på medium varme og dæk bunden med lidt olie. Kom hele vejen rundt i kanten med olien. Hæld omkring ½ dl af blandingen på panden og drej panden rundt for at sprede dejen ud til den størrelse pandekage, du ønsker. Hvis den bliver for tynd, kan den gå i stykker. Når pandekagen er fast og lys brun, vendes den og steges, til denne side også er lysebrun.
- Når pandekagen er færdig, lægges den på en tallerken, og der tilføjes lidt olie til panden, inden næste pandekage steges.
- Server pandekagerne varme med grov salat, fedtfattig dressing og spicy kylling, fisk, okesød, linser eller bønner.
Noter
