Linse rødbede deller

Røde linsedeller
Røde linsedeller

Linse rødbede deller

Velsmagende deller med masser af smag! De mange grøntsager giver masser af fibre, smag og den smukke, røde farve.
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad, Frokost
Keyword: Plantebaseret
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 2,5 dl linser
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 løg revet
  • 2 gulerødder revne
  • 2 rødbeder revne (mellem størrelse)
  • 3 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 tsk karry
  • 1,5 tsk paprika
  • 1 stor håndfuld persille hakket
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk rapsolie

Sådan gør du

  • Kog linserne møre i bouillonvand (15-20 minutter).
  • Bland linser med revne løg, hvidløg, gulerødder, rødbeder, æg, havregryn, krydderier og krydderurter. Hvis du ønsker en mere lind konsistens, blend da farsen med fx en stavblender.
  • Lad farsen hvile 10-20 minutter, inden de steges gyldne i lidt olie, ca. 5-6 minutter på hver side. De suger meget, så vær opmærksom på ikke bare at hælde på panden. Alternativt kan de bages i ovnen, ca. 15-20 minutter i en opvarmet ovn (200 grader i alm. Ovn, 180 grader i varmluftovn).

Noter

Jeg bruger oftest røde linser, da jeg synes bedst om denne smag. Jo flere krydderurter der kommes i, jo bedre, og det er en nem måde at variere dellerne på.
Scroll to Top