Salat med hellefisk og avocado

Salat med hellefisk
Salat med hellefisk

Salat med hellefisk og avocado

En virkelig nem og lækker salat. Den indeholder masser af fibre samt sunde fedtsyrer fra både fisk og avocado.
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Salat, Tilbehør
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 150 gram spidskål
  • 70 gram hellefisk
  • ½ avocado 50 gram
  • 1 spsk balsamico glace
  • 1 tsk citronsaft
  • Evt. revet citronskal øko
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Snit spidskålen fint og placer i en dyb tallerken. Fjern avocadoen fra skallen og skær den i skiver eller mindre tern. Skær hellefisken i mindre stykker. Drys avocado og hellefisk henover spidskålen. Drys med salt, peber, citronsaft og evt. lidt citronskal. Hæld i lange tynde stråler balsamico glacen henover salaten og servér.

Noter

At bruge balsamico som dressing kan reducere brugen af olie. Hvis du vælger en glace, er den indkogt og ofte med en bestemt smag, så den har en dybere, sødere smag.
Du kan med fordel variere fisken med fx laks, ørred eller måske røget makrel. Tilsæt også gerne krydderurter. Du kan lave et thai twist ved at tilsætte chili, koriander og en blanding af soyasauce, lidt fiskeolie, sukker og limesaft
Scroll to Top