Salat med hellefisk og avocado
En virkelig nem og lækker salat. Den indeholder masser af fibre samt sunde fedtsyrer fra både fisk og avocado.
Udskriv
Pin
Antal: portion
Ingredienser
- 150 gram spidskål
- 70 gram hellefisk
- ½ avocado 50 gram
- 1 spsk balsamico glace
- 1 tsk citronsaft
- Evt. revet citronskal øko
- Salt og peber
Sådan gør du
- Snit spidskålen fint og placer i en dyb tallerken. Fjern avocadoen fra skallen og skær den i skiver eller mindre tern. Skær hellefisken i mindre stykker. Drys avocado og hellefisk henover spidskålen. Drys med salt, peber, citronsaft og evt. lidt citronskal. Hæld i lange tynde stråler balsamico glacen henover salaten og servér.
Noter
At bruge balsamico som dressing kan reducere brugen af olie. Hvis du vælger en glace, er den indkogt og ofte med en bestemt smag, så den har en dybere, sødere smag.
Du kan med fordel variere fisken med fx laks, ørred eller måske røget makrel. Tilsæt også gerne krydderurter. Du kan lave et thai twist ved at tilsætte chili, koriander og en blanding af soyasauce, lidt fiskeolie, sukker og limesaft
Du kan med fordel variere fisken med fx laks, ørred eller måske røget makrel. Tilsæt også gerne krydderurter. Du kan lave et thai twist ved at tilsætte chili, koriander og en blanding af soyasauce, lidt fiskeolie, sukker og limesaft