Frisk makrelsalat

Frisk makrelsala
Frisk makrelsala

Frisk makrelsalat

En lækker, frisk og mager makrelsalat, der kan holde sig i flere dage. Makrel er en fed fisk, så med denne opskrift får du masser af de sunde omega-3 fedtsyrer.
Udskriv Pin
Ret: Frokost
Kcal pr. portion: 90kcal
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 12 portioner

Ingredienser

  • 1 røget makrel 280g
  • 2,5 dl cheasy fraiche 5%
  • 1 bundt hakkede forårsløg
  • 1 bundt persille
  • Skal og saft af 1 øko lime
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern skind og ben fra makrellen. Findel kødet i en skål med en gaffel. Hak forårsløg og persille fint, riv skal af lime og pres saften ud af limen. Bland makrellen med cheasy fraiche og de resterende ingredienser. Er konsistensen for fast, tilsæt da ekstra creme fraiche. Salaten sætter sig lidt efterfølgende, så gør den hellere lidt mere blød end fast. Smag til med salt og peber, og tilføj mere syre fra limen, hvis salaten mangler lidt kant.

Noter

Du kan også benytte en creme fraiche 9% eller en græsk yoghurt i stedet for cheasy fraiche 5%. du kan også tilsætte citron i stedet for lime og andre krydderurter i stedet for persille. Fx purløg og dild – salaten er meget nem at variere.
Næringsindhold
Frisk makrelsalat
Pr. portion
Kalorier
90
Scroll to Top