Makrel er en af de fisk, der indeholder allermest omega-3. Og den findes i flere former end blot makrel i tomat.
Jeg ELSKER blandt andet at købe en hel, røget makrel og lave den om til den lækreste friske makrelsalat! Den er genial på et påskebord – eller ethvert andet frokostbord. Og så er den virkelig simpel og let at lave – men ja, du skal lige have modet til at få fingrene igang, for kødet skal skilles fra benene. Og det her arbejde skal bare gøres, for ingen gider at sidde med et ben i munden. Men når det først er gjort, tager resten 2 minutter. Og du er klar til at imponere dine gæster.

Frisk makrelsalat
En lækker, frisk og mager makrelsalat, der kan holde sig i flere dage. Makrel er en fed fisk, så med denne opskrift får du masser af de sunde omega-3 fedtsyrer.
Print
Pin
Kcal pr. portion: 90kcal
Servings: portioner
Ingredienser
- 1 røget makrel 280g
- 2,5 dl cheasy fraiche 5%
- 1 bundt hakkede forårsløg
- 1 bundt persille
- Skal og saft af 1 øko lime
- Salt og peber
Sådan gør du
- Fjern skind og ben fra makrellen. Findel kødet i en skål med en gaffel. Hak forårsløg og persille fint, riv skal af lime og pres saften ud af limen. Bland makrellen med cheasy fraiche og de resterende ingredienser. Er konsistensen for fast, tilsæt da ekstra creme fraiche. Salaten sætter sig lidt efterfølgende, så gør den hellere lidt mere blød end fast. Smag til med salt og peber, og tilføj mere syre fra limen, hvis salaten mangler lidt kant.
Noter
Du kan også benytte en creme fraiche 9% eller en græsk yoghurt i stedet for cheasy fraiche 5%. du kan også tilsætte citron i stedet for lime og andre krydderurter i stedet for persille. Fx purløg og dild – salaten er meget nem at variere.
