Når de nye, danske kartofler kommer frem, glæder jeg mig som et lille barn til at sætte tænderne i dem!
Normalt er jeg ikke så meget til kartoffelsalat, men netop i løbet af sommeren står de en del på aftensmads bordet, gerne blandet med forskelligt grønt og lækre dressinger.
Ofte laver jeg enten en olie-eddike dressing eller en dressing baseret på et syrnet mælkeprodukt. Og så kan jeg godt lide, at der kommer MASSER af krydderurter i også!
I denne udgave er der masser af friske forårsløg og asparges blandet sammen med persille, citrontimian og de lækreste nye, danske kartofler!
Og inden vi går til opskriften, får du lidt ernæringsinfo:
Når kartofler er varme, indeholder de en del hurtig optageligt stivelse. Men når de er kølet ned, er stivelsen omdannet til resistent stivelse, der påvirker blodsukkeret en del mindre. Derudover er den resistente stivelse guf for din tarmflora, da det fungerer som næring for de bakterier, vi gerne vil have mange af (70-80% af vores immunforsvar styres af vores tarmbakterier). Kartofler MED skræl er derudover mere næringsrige, da der sidder fibre og bla. C-vitamin i og lige under skrællen.
Og så indeholder både asparges og forårsløg også inulin, som er en fiber, der er guf for dit tarmsystem.
Rigtig god fornøjelse!
Kartoffelsalat med asparges, forårsløg og urter
Ingredienser
- 450 g nye danske kartofler
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt persille
- 4 spsk creme fraiche 5%
- 1 tsk mayonnaise
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 0,5 tsk dijon sennep
- 0,5 tsk balsamico glace
- 4 kviste citrontimian
- salt og peber
- Evt. spiselige blomster
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne rene. Behold gerne så meget skræl på som muligt
- Skær de store kartofler i mindre stykker, så de er samme størrelse som de mindste kartofler. Kog kartoflerne al dente i rigeligt saltet vand. Afhængig af størrelsen af kartoflerne skal de koge omkring 15 min.
Dressing
- Bland creme fraiche med mayonnaise, honning, sennep, citronsaft, salt, peber, blade fra citrontimian og lidt balsamico glace. Smag til og lad dressingen trække lidt.
Resten af salaten
- Bræk enderne af asparges og skyl dem. Snit dem skråt i stykker på ca. 0,5 cm.Ønsker du at give dem et kort opkog, kan du overhælde dem med kogende vand og si dem max 30 sekunder efter. Jeg har brugt dem rå i opskriften her, da jeg godt kan lide det bid, aspargesene får her.
- Skær enderne af forårsløg og skyl dem. Snit dem skråt i stykker på ca 0,5 cm og tag gerne så meget af den mørkegrønne top med som muligt.
- Skyl og hak persillebundtet fint og bland asparges, forårsløg og persille i en skål.
- Vend dressingen i og lad salaten stå, indtil kartoflerne er færdige.
- Når kartoflerne har kogt færdigt (de skal ikke være for smattede, lad dem få lige akkurat nok), overhældes de med holdt vand og står et øjeblik og køler ned.
- Skær dem i mundrette bider og vend dem roligt i resten af salaten, så kartoflerne ikke smatter.
- Pynt gerne med spiselige blomster. Jeg har pyntet med blomsterne fra citrontimian og hornvioler