Carpaccio med tomatsalat

Jeg ELSKER en frokost, hvor smagene bare komplimenterer hinanden, farverne funkler og der er masser af grønt.

Og som tager ingen tid at lave 🙂

Det eneste, der kræver lidt tilberedning, er stegningen af pinjekerner, så alle smagsaromaerne træder frem.

Den her lille ret med carpaccio og en hjemmelavet, lækker tomatsalat er en yndlings frokost for de voksne herhjemme i sommerhalvåret, for når det er sæson for rucola, tomat, løg og basilikum, går vi i haven og henter frokosten.

Tomatsalaten er klart bedst, hvis du vælger lækre, smagfulde tomater (jeg vælger små, økologiske tomater, når jeg ikke kan tage fra haven), og de får bare den bedste smag, når de er i sæson. Og så kan jeg godt lide, at der er godt med basilikum på toppen.

Carpaccio består af magert oksekød, der er skåret meget fint og spises rå. Derudover en god olivenolie, parmesan, pinjekerner og rucola.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man spiser max 350 g rødt kød om ugen, og dette indgår selvfølgelig i denne pulje, til gengæld er fedtindholdet i carpaccio ret lavt. Jeg vil anbefale dig at finde en carpaccio uden nitritsalte (E250), der konserverer kødet.

Og med det sagt, så lad os gå i landkøkkenet sammen 🙂

Carpaccio med tomatsalat

Når frokosten både skal være hurtig, smagfuld og lækker – og med masser af smagfulde grøntsager, kerner og krydderurter.
Udskriv Pin
Ret: Aftensmad, Frokost
Keyword: Kød
Kcal pr. portion: 351kcal
Samlet tid: 9 minutter
Antal: 2 portioner

Ingredienser

Carpaccio

  • 85 g magert oksekød i tynde skiver eller kalvekød
  • 20 g parmesan
  • 15 g pinjekerner
  • 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 100 g rucola

Tomatsalat

  • 250 g cherrytomater
  • 1 lille rødløg 70 g
  • 2 tsk balsamico glace
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld basilikum blade
  • ½ kugle mozzarella 65 g

Sådan gør du

Carpaccio

  • Du kan vælge at købe alle ingredienserne hver for sig eller i en samlet carpaccio-pakke, hvor du selv kun skal tilkøbe pinjekerner og rucola.
  • Steg pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  • Skyl i mellemtiden rucola og bræk dem gerne lidt over i mindre stykker (eller brug en kniv).
  • Anret rucola på bunden af et fad og læg skiverne af magert oksekød individuelt ovenpå. Hæld lidt god olivenolie henover og høvlede skiver af parmesan på toppen.

Tomatsalat

  • Skær tomaterne i mindre skiver og hak løget fint.
  • Læg halvdelen af tomatskiverne på et fad, drys med halvdelen af de finthakkede løg. Drys lidt salt henover og stænk balsamico glace henover.
  • Lav endnu et lag med tomater, løg, salt og balsamico glace.
  • Drys rundhåndet med basilikumblade og top til sidst med ½ kugle frisk mozzarella, som du brækker i mindre stykker og lægger henover salaten.
  • Du er nu klar til servering – velbekomme 🙂
Næringsindhold
Carpaccio med tomatsalat
Portionsstørrelse
 
270 g
Pr. portion
Kalorier
351
Kulhydrater
 
11
g
Sukker
 
6
g
Fiber
 
2
g
Protein
 
23
g
Fedt
 
25
g
Mættet fedt
 
8
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkeltumættet fedt
 
10
g
Scroll to Top