grønkålssalat med tomat og pesto

Jeg har grønkål i min have, og jeg ELSKER den flotte, mørkegrønne kål! Især i det spæde forår, hvor grønkålene på ny blomster, og man får de fineste spiseklare blade. Og senere i starten af sommeren, når den nyplantede grønkål begynder at skyde op og kan plukkes. Disse blade spiser jeg oftest rå i salater – modsat de tykke blade senere i efteråret, der ofte laves til grønkålschips herhjemme.

En af de nemmeste og mest spisevenlige salater med rå grønkål får du her – og så passer den også i det antiinflammatoriske køkken. For grønkål er en meget næringsrig grøntsag, der er guf for din krop og dit immunforsvar.

Bare sørg for at finde nogle smagfulde tomater og en knaldgod pesto (jeg vil virkelig anbefale dig at prøve denne nemme opskrift!).

Grønkålssalat med tomater og pesto

En af de nemmeste og mest spisevenlige salater med rå grønkål – og så passer den også i det antiinflammatoriske køkken.
Udskriv Pin
Ret: antiinflammatorisk, Salat
Keyword: antiinflammatorisk
Kcal pr. portion: 108kcal
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g frisk grønkål
  • 300 g cherrytomater
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 4 tsk basilikumpesto

Sådan gør du

  • Rist solsikkekernerne på en tør pande, til de er let gyldne. Lad dem køle let af, inden de tilsættes salaten.
  • Skyl grønkålen grundigt og fjern bladene fra stilken. Snit kålen fint og læg i en skål.Skyl tomaterne og sær tomaterne i mundrette stykker (2 eller 4 både).
    Bland grønkål med tomater og ristede solsikkekerner.
  • Tilsæt til sidt 3 store tsk. basilikumpesto og rør salaten godt rundt. Tilsæt lidt mere pesto, hvis salaten stadig virker lidt tør.
    Og vupti! Så har du den lækreste salat!

Video

Noter

Tilsæt gerne andre nødder eller kerner til opskriften
Næringsindhold
Grønkålssalat med tomater og pesto
Portionsstørrelse
 
200 g
Pr. portion
Kalorier
108
Kulhydrater
 
12
g
Sukker
 
6
g
Fiber
 
4
g
Protein
 
4
g
Fedt
 
6
g
Mættet fedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkeltumættet fedt
 
1
g
Scroll to Top