Blomkålscouscous

Blomkålscouscous

Jeg er vild med, hvor meget man kan trylle ud af et helt almindeligt blomkål. Ofte forbinder vi det med kogt blomkål til aftensmaden.

Men blomkål er virkelig en skøn grøntsag – alsidig, sprød og fuld af næring.

Den er rig på fibre, C-vitamin og antioxidanter, og så kan den forvandle sig til alt fra blomkålsris og pizzabund til denne lette og friske blomkålscouscous – for når man river det fint, får det en couscous-lignende konsistens, som gør det perfekt til en let og mættende salat.

Jeg elsker, når en helt almindelig grøntsag kan blive til noget, der føles lidt særligt på tallerkenen.

Og så må jeg altså indrømme, at jeg altid lige smiler lidt, når jeg står ved grøntafdelingen og vælger blomkål.

Kender du det, når man står der og tænker: ”Yes, det her blomkål er kæmpestort!” – og så kommer man hjem, får alle bladene af, og tilbage er der en lillebitte kugle, der kan ligge i én håndflade? 🙈

Derfor forsøger jeg også altid at huske at tjekke lidt bag bladene, så jeg ikke bliver snydt.

Når du finder et godt blomkål, så kan det til gengæld trylles om til denne farverige salat. Jeg synes, den smager skønt sammen med kylling og fisk, især med de sprøde pinjekerner og krydderurterne, der gør den ekstra lækker.

Blomkålscouscous

Blomkålscouscous

En mættende salat, der kan benyttes istedet for fx ris eller bulgur til aftensmaden. Den er særligt god at servere til kylling!
Print Pin
Ret: Salat, Tilbehør
Samlet tid: 15 minutter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • ½ blomkål
  • 250 gram cherrytomater
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt basilikum
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • ½ lime saften derfra
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Riv blomkål på den grove side af et rivejern. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne. Halver tomaterne. Hak persille og basilikum groft, og bland det hele sammen.
  • Rør olivenolie med limesaft, honning, salt og peber. Hæld dressingen over salaten og drys med pinjekerner.

Noter

Har du ikke lime, kan du benytte citron. Variér gerne krydderurterne efter behag.
Scroll to Top