Bønne- og quinoasalat
En meget mættende salat, der indeholder alt, du har brug for. Desuden kan den laves ud fra det, du har på lageret og i grøntsagsskuffen, og så tager den ingen tid at lave!
Udskriv
Pin
Antal: portioner
Ingredienser
- 90 gram quinoa rå
- 1 dåse brune bønner drænet
- 2 røde peberfrugter i små tern
- 3 forårsløg i tynde skiver
- 100 gram agurk i små tern
- 1 håndfuld persille hakket
- 2 spsk rapsolie
- 2 tsk sød chilisauce
- 1 fed hvidløg presset
- 1 tsk spidskommen
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog quinoa efter anvisning på pakken.
- Hæld bønnerne i en si og skyl dem. Bland quinoa med bønner, hakket persille og grøntsagerne. Bland olie med chilisauce, spidskommen, hvidløg, salt og peber og smag til.
- Bland dressingen i salaten og lad den trække lidt. Velbekomme!
Noter
Denne salat er nem at variere på et utal af måder!
Quinoa kan erstattes af perlespelt/byg, hvedekerner, brune ris, grovpasta eller kartofler i tern, og bønner kan udskiftes med fx sortøjede bønner, kikærter eller fx edamame bønner. Og grøntsagerne kan være det, du har i skuffen derhjemme.
Variér dressingen efter smag og behag.
Variér dressingen efter smag og behag.