Min mand: Vi har lidt rester, så Louise, kan du ikke lige lave en hurtig salat med det, vi har i haven?
Det var eftermiddagens opgave, og jeg satte kameraet til og filmede, så du kan få hele processen på videoen i bunden også.
Det blev nemlig en hurtig sommersalat med grønt og krydderurter fra haven.
Og hvis du laver salaten uden quinoa, tager den 5-10 minutter at lave max. Og så har du en lækker og velsmagende salat til din aftensmad!
Efter vi for 4 år siden flyttede i hus, havde jeg som ambition at plante ting, vi kunne benytte i køkkenet. Det har altid været min drøm, og jeg er taknemmelig hver eneste dag, når jeg kan gå ud i min have og hente løg, gulerødder, rucola, grønkål, porrer, tomater, stangbønner – og ikke mindst krydderurter!
Og så supplerer vi med grøntsager fra supermarkedet til resten, da jeg ikke magter sådan noget som spidskål og blomkål. Og da vi hurtigt løber tør for gulerødder og løg.
Den dressing, du får her, kan du ret nemt variere med netop de krydderurter, du har derhjemme (eller køber), og som du synes, smager godt.
Del gerne med mig, hvad du har af grøntsager i haven/på altanen – og om der er noget, du gerne vil have inspiration til at lave
Salat med krydderurtedressing
Ingredienser
Salat
- 2 blade grønkål
- 1 håndfuld spinat
- 1 håndfuld rucola
- 1 lille peberfrugt
- 100 g rød spidskål
- 30 g cashewnødder
Krydderurtedressing
- 1,5 dl cremefraiche 5%
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld purløg
- 1 håndfuld persille
- 4 stænger citrontimian
- 5 blade mynte
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk agavesirup
- lidt salt og peber
Evt.
- 75 g quinoa
Sådan gør du
- Hvis du ønsker at blande quinoa i salaten, sættes denne over at koge i letsaltet vand i 15-18 minutter. Køl dem gerne lidt af inden brug.
Krydderurtedressing
- Skyl krydderurter og tør dem let. Fjern bladene fra citrontimian fra stænglen.
- Læg krydderurter i en minihakker og tilsæt 1-2 spsk. creme fraiche. Blend til blandingen bliver helt lysegrøn og krydderurterne er finthakkede.
- Hæld den lysegrønne krydderurteblanding i resten af creme fraichen og rør godt rundt.
- Tilføj citron, agavesirup, salt og peber og smag til.
- Lad dressingen hvile lidt.
Salat
- Steg cashewnødder på en tør pande, til de er gyldne, og hak dem groft.
- Skyl grøntsagerne.
- Hak grønkål og spidskål fint.
- Hak spinat, rucola og peberfrugt i mundrette stykker.
- Bland alle ingredienserne til salaten sammen.
Servering
- Du har nu to muligheder for servering.
- Du kan blande både kogt quinoa og dressingen i salaten og røre godt. Herefter topper du med de ristede cashewnødder.
- Eller du kan servere quinoa og/eller dressing ved siden af og selv lade folk om at tilsætte den mængde, de ønsker.
- Velbekomme