I weekenden spiste vi tapas, og som altid skulle den her røde pesto på bordet.
Den er altid populær hos gæster, og har de ikke prøvet den før, bliver de virkelig overraskede over intensiteten af smagen.
Soltørrede tomater – eller semidried tomatoes, som du også kan bruge – er en koncentreret smag i sig selv, da væsken er trukket ud af tomaterne og smagene er opkoncentrerede. Så når du laver pesto på dem, giver det en intensiv smag, der både er sød og umami.
Gæsterne fik opskriften med hjem – og du får den også her.
For en pesto kan tilføje SÅ meget smag til en ret og virkelig løfte den!
Hvad end det er som tilbehør til tapas, dyppelse til fx grøntsager (hvor den her pesto med soltørrede tomater fungerer genialt!), eller som dressingen i en pastasalat med tomater, soltørrede tomater, basilikumblade og pesto.
Velbekomme! Og lad mig vide, om dine gæster bliver lige så begejstrede som mine 🙂

Rød pesto
Ingredienser
- 1 glas soltørrede eller semidried tomater gerne i lage af rapsolie
- 1 hel basilikum
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk pinjekerner
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at riste pinjekernerne gyldne på en tør pande. Lad dem køle lidt.
- Hvis de soltørrede tomater ligger i en lage af fx solsikke olie, kan du overveje at hælde olien fra og kun tilsætte olivenolie. Hvis lagen er baseret på rapsolie, kan den indgå i pestoen og hældes op i en blender sammen med tomaterne. Hvis du har valgt et glas med hvidløg eller andre smagsgivere, kan disse tages med i blenderen og give smag.
- Blend tomater, basilikum blade og kviste, hvidløg, pinjekerner og salt.
- Er der olie i fra glasset, er det ikke sikkert, der er brug for at tilsætte yderligere olie. Kun hvis pestoen er for fast. Hvis der ikke er benyttet olie fra glasset, tilsæt da lidt olie ad gangen, ind til pestoen har den ønskede konsistens.
- Hæld over i en beholder. Ønskes den opbevaret på køl, kan der hældes lidt olivenolie på overfladen for længere holdbarhedstid. Kan holde sig 1 uge på køl (hvis du kan undgå at spise det hele hurtigt)
Noter
