Her får du 2 fif til at få en lasagne med MASSER af grønt til stadig at smage lige så meget, som havde den været grøntsagsfri!
Børnefamilien herhjemme elsker sådan noget som lasagne og kødsovs, så selvfølgelig kommer det på menuen engang imellem.
Jeg gør ofte det med sådan en ret her, at jeg ‘kødforlænger’.
At kødforlænge betyder at få kødet til at strække længere ved at tilsætte masser af grøntsager. Så i opskriften her er der faktisk kun 300g oksekød, til gengæld er der 700g grøntsager. Og det gør jo noget ved den umami-smag, som kødet bidrager med. Den bliver mindre, så man risikerer hurtigt, at lasagnen ikke smager af nær så meget.
Du får i opskriften her derfor 2 fifs til at få din lasagne til at smage GENIALT godt!
For når en ret med mange grøntsager smager, så englene synger, vil alle omkring bordet gerne spise med – og det er jo netop dét, mad kan. Og så bliver det et kærligt måltid for hele familien.
Lasagne med kål og gulerødder
Ingredienser
Kødsovs
- 3 stk rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk porre
- 1 spsk olivenolie
- 300 g magert hakket oksekød
- 1 stor gulerod
- 150 g spidskål
- 1,5 tsk oregano
- 1,5 tsk basilikum
- 1 tsk timian
- 2 dåser hakkede tomater
- 100 g tomatpuré
- 1,5 terning grøntsagsbouillon
- 1 terning oksebouillon
- 500 g vand
- 1,5 tsk balsamico glace
- 1,5 tsk gastrik
- ½ tsk citronsaft
- ½-1 tsk agavesirup
- salt og peber
- 100 g revet mozzarella
- 10 plader grove lasagneplader
Bechamelsauce
- 6 dl minimælk eller havredrik
- 3 spsk majsstivelse
- 100 g revet mozzarella
- 1 tsk muskat
- salt og peber
Sådan gør du
Kødsovs
- Start med at hakke løg, porrer og hvidløg fint.
- Snit også spidskål og gulerødder fint, så de er klar.
- Varm olien ved middelvarme i en gryde med en bred bund, og tilsæt løg, porrer og hvidløg.
- Når løgene er blevet gyldne, tilsættes det hakkede kød, og det steges. Hvis kødet samler sig i små klumper, så brug den grydeske eller palet til at hakke kødet helt fint.
- Kog vandet og opløs bouillon terningerne i 1/2 liter vand. Sørg for det er helt opløst.
- Tilsæt gulerødder, spidskål, krydderier, de 2 dåser tomater, tomatpure, bouillon samt balsamico glace og gastrik. Lad det hele simre ved svag varme i 15 min.
- Tænd ovnen på 180 grader konfektion (alm. varme), inden du går videre.
Bechamelsauce
- Lav din bechamelsauce ved at opvarme 5 dl mælk eller havredrik i en gryde.
- Bland 1 dl mælk eller havredrik med 3 spsk majsstivelse og sørg for, der ikke er klumper i.
- Når mælken er helt varm, tilsættes majsstivelsen og der røres rundt i 2 minutter, indtil mælken er tyknet.
- Tilsæt revet mozzarella, 1 tsk. revet muskatnød samt salt og peber og lad osten smelte, mens du rører rundt i gryden. Når osten er smeltet, vil saucen trække tråde af ost, når du løfter dit piskeris fra gryden.
- Smag til, om der skal tilsættes mere muskatnød eller fx salt.
Saml lasagnen
- Smag først kødsausen til med salt, peber, citronsaft og lidt agavesirup (eller alm. sukker). Tilsæt evt. flere krydderier, til du rammer din smag.
- Smør en bradepande med lidt olie.
- Bred 1/3 af kødsovsen ud på bunden og top med 1/3 af bechamelsaucen
- Læg 4-4,5 grove lasagneplader ovenpå – sørg for de ikke ligger dobbelt.
- Læg igen 1/3 af kødsovsen ud på bunden og top med 1/3 af bechamelsaucen og top med 4-4,5 lasagneplader.
- Top med det sidste kødsovs, det sidste bechamelsauce og 100g revet mozzarella.
- Bag i 25-35 minutter i den forvarmede ovn. Se til den efter 25 minutter. Hvis osten er helt mørk, kan der enten skrues lidt ned for varmen eller lasagnen kan få lidt sølvpapir henover. Giv den op til 10 minutter til, så den ikke bliver for vandet.