Klatkager med havregrød
Klatkager med havregrød

Klatkager

Har du en rest havregrød, er disse klatkager en fantastisk måde at bruge den på! Pandekagerne minder meget om amerikanske pandekager, dog er de meget mere fiberrige og mættende og uden de mange hurtige kulhydrater, der er i normale pandekager.
Udskriv Pin
Ret: Mellemmåltider, Morgenmad, Søde sager
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 10 klatkager

Ingredienser

  • 1 portion tyk havregrød ca. 3,5 dl/300g
  • 1 banan
  • 1 æble /pære, revet
  • 1 æg
  • 1 spsk kokosolie til stegning
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • jordbærsyltetøj til servering

Havregrød

  • 2 dl havregryn
  • 3 dl vand
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

Havregrød

  • Kom havregryn, vand og salt i en gryde og kog langsomt op under omrøring. Lad grøden tykne og stil den til afkøling.

Klatkager

  • Rør havregrøden blød. Mos bananen og riv æblet/pæren på det grove rivejern. Kom frugt, æg, bagepulver samt vanilje og kanel i skålen med havregrøden og rør sammen.
  • Opvarm kokosolie ved middeltemperatur på en pande og hæld en spiseske dej på panden til en pandekage. Steg i nogle minutter til kanterne er gyldne og vend pandekagen.
  • Dejen er mere porøs end en almindelig pandekage og er derfor nemmere at håndtere, når den ikke er så stor. Lad derfor gerne pandekagerne være mindre end omkr. 10 cm i diameter.

Noter

Er dejen meget fast, kan der tilsættes endnu et æg, evt. også lidt mælk/plantemælk.
Scroll to Top