6 tips til flere grøntsager i løbet af din dag

Mad, Motivation, Sundhed

Hvis du fx gerne vil spise flere grøntsager, så start for pokker med at vælge dem, du godt kan lide 😊

Jeg sidder ofte overfor mennesker i min klinik, der ikke længere spiser gulerødder, fordi de har tvangsfodret sig selv med dem under en eller anden kur. Og det er der jo ingen balance i. Overhovedet.

Så gør det at spise grøntsager til en god smagsoplevelse. Og gør det nemt for dig selv.

Her kommer 6 tips til at spise mere grønt i løbet af en dag.

Tip 1

Få gerne grønt til både frokost og aftensmaden – hav som vane altid at have grønt tilbehør til maden. Og spis dem sammen med noget, du godt kan lide! Giv dem fx en lækker dressing, steg dem eller hvad der skal til for, at det bliver en god oplevelse for dig.

Tip 2

Prop flere grøntsager ind i den mad, du i forvejen laver. Det kan både være i farsen, wokretter, kødsovs, lasagne og gryderetter. En tommelfingerregel kan være at tænke henimod ‘dobbelt så meget grønt som kød’

Tip 3

Vælg gerne de grøntsager i butikkerne, der allerede er skårede. Smid fx gerne revne gulerødder og/eller rødbeder i en frikadellefars eller gryderet, eller servér dem rå med citronsaft og nødder i. De knuste blomkål kan ristes kort på panden og bruges som ris eller serveres rå med tomater, pinjekerner, friske krydderurter og en dressing.

Tip 4

Vælg en ny grøntsag om ugen at eksperimentere med.

Tip 5

Til frokost er det fint med en god håndfuld ‘gnavegrønt’, altså tomater, peberfrugt, agurk. Vælg dog også gerne noget med mere bid i engang imellem som fx gulerødder, rester af grønt fra dagen før etc..

Tip 6

Du kan engang imellem erstatte kartofler/ris/pasta etc. i et aftensmåltid med grøntsager, fx squashpasta, blomkålsris, bønnefritter, rodfritter eller fx blomkålsmos.

Grøntsager mætter nemlig rigtig godt, de bidrager med masser af vitaminer, mineraler og fibre, og så er de med til at skabe en tarmflora hos dig, der er rigtig gavnlig ift. dit immunsystem.

Selvfølgelig kan der være en proces i at lære både anden tilberedning, andre smage og andre måder at handle på.

Det er jo ikke fordi, vi kommer sovende til det. Hvis du fx er vant til, at maden skal smage af fløde (som jo er en fantastisk smags- og konsistensgiver), så duer det ikke at forvente ren flødesmag, hvis du erstatter fløden med en 8% madlavningsfløde.

Der skal selvfølgelig være mening i galskaben. Men smag og smagsforventning kan der arbejdes med, og nye smagsoplevelser kan du lære at nyde. Nyde for det, de er, og ikke hvad de skulle erstatte.

BLOG

Dig og mig

Vil du slippe for flere fejlslagne forsøg på at tabe dig og istedet finde en KÆRLIG og HOLDBAR vej – med mig ved din side hele vejen?

Gruppeforløb Bryd dit mønster

I trygge rammer tager vi kærlige skridt mod et balanceret forhold til mad

Kitchen Blues Aid

Undgå de samme 5 retter på automatpilot – få konkrete redskaber til at planlægge sund mad OG få 3 menuplaner samt adgang til hele mit opskriftsunivers