Har du et lidt anstrengt forhold til rosenkål? Så MÅ du prøve den her opskrift, for den vil omvende dig.
Rosenkål er en supersund grøntsag med masser af fibre samt de antioxidante vitaminer A, C, K og B vitamin. De kan dog have en tendens til at smage lidt bittert, og netop derfor kan de godt klare at blive smagt rigtig godt til.
Jeg fandt de her lækre rosenkål på en tur ud mod Lynæs. Der ligger Sølager, der er et opholdssted for unge. De sælger blandt andet økologiske grøntsager og masser af planter.
Og for ganske få penge fik jeg alt dette med hjem!
Her er både rosenkål, jordskokker, en kæmpe pastinak og en spaghetti squash (elsker den grøntsag!). Og så fik jeg også en smuk eucalyptus med hjem.
Den første grøntsag mine følgere gerne ville have en opskrift på, var rosenkålen.
Så den kastede jeg mig fluks over, og det blev til den her super lækre opskrift på knuste rosenkål!
Den består af tre simple trin; kog, knus og bag.
Og fordi rosenkålen er så lille en kål, tager begge processer kort tid og du har hurtigt det lækreste tilbehør til enhver efterårsret.
Knuste rosenkål med parmesan
Ingredienser
- 400 g rosenkål
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
- 10 g parmesan
Sådan gør du
- Start med at skylle rosenkål og fjern de yderste blade. Skær lidt af stokken af.
- Kog rosenkål i letsaltet vand i ca 7 min, til de er møre nok til, at de kan knuses.
- Tænd i mellem tiden ovnen på ca 220 grader varmluft og smør et ildfast fad med lidt olie.
- Bland en marinade af olie, krydderier og presset hvidløg samt lidt salt og peber.
- Hæld vandet fra og tag rosenkålene i det ildfaste fad. Overhæld med marinaden og vend dem godt rundt. Knus hver enkelt rosenkål med bagsiden af et glas.
- Top med revet parmesan og bag i og bag i den forvarmede ovn i ca 10 min, til de er gyldne.