Ingredienser
- 2,5 dl rå hvid quinoa
- ½ blomkålshoved
- ½ broccoli hoved
- 1 rød peberfrugt
- 3 spsk. ristede solsikkekerner
- 2 spsk. rapsolie
- æblecidereddike
- 1 lille tsk. sennep fx dijon
- ½ tsk. agavesirup el honning/alm. sukker
- 1-2 tsk. øko citronsaft
- ½-1 fed hvidløg
- Salt og peber
- friske krydderurter fx citrontimian eller persille
Sådan gør du
- Kog quinoa i letsaltet vand i 20-25 minutter.2,5 dl rå hvid quinoa
- Skær broccoli buketterne af stilken og skær hovederne over i halve. Benyt også gerne noget af stilken og skær i mindre firkanter. Blanchér dem i letsaltet vand i 1-2 minutter, stilken gerne lidt længere.½ broccoli hoved
- Skær blomkålsbuketterne i mindre dele og tørsteg på panden med en smule salt i 5 minutter. Kun lige nok til, at de får stegeskorpe men stadig har bid. Tør-rist solsikkekernerne på panden i et par minutter. Skær peberfrugten i mindre stykker.½ blomkålshoved, 3 spsk. ristede solsikkekerner, 1 rød peberfrugt
- Lad quinoa køle lidt af, inden alle ingredienser blandes.
Dressing
- Bland olie, eddike, sennep, agavesirup, citronsaft, sennep og hvidløg samt salt og peber og smag til. Bland dressingen i salaten og tilsæt evt. hakkede friske krydderurter på toppen inden servering.æblecidereddike, 1 lille tsk. sennep, ½ tsk. agavesirup el honning/alm. sukker, 1-2 tsk. øko citronsaft, ½-1 fed hvidløg, Salt og peber, friske krydderurter, 2 spsk. rapsolie