Negativ selvsnak og reaktionerne indeni

Dette indlæg er en fortsættelse af indlægget omkring negativ selvsnak. Her delte jeg noget om ulemperne ved vores negative tanker omkring os selv, og at vi ikke \’bare\’ kan ændre dem, fordi de foregår automatisk.

Du kan dog begynde at blive bevidst om og begynde at spotte dine tanker, så du kan lære at give dig selv mere opbyggende og støttende tanker.

Når du begynder at blive opmærksom på dine tanker, vil du også opleve, hvordan de skaber reaktioner i dig.

Indre reaktioner på negative tanker

Måske du kender til at opleve ængstelighed og uro i kroppen i løbet af din dag. Måske du kender til at spise, når du oplever denne ængstelighed. Eller søge ind i din telefon, sørge for du har meget travlt eller måske tage et glas vin senere på dagen for at få en pause fra det.

Tanker, følelser og de helt fysiske fornemmelser i din krop hænger uløseligt sammen, og hvis du begynder at gå på opdagelse i dine tanker, så kan du med fordel også begynde at øve dig i nænsomhed overfor det, der vækkes i dig.

Nænsomhed og omsorg for reaktionerne indeni dig. Når du fortæller dig selv, at der er fare på færde, at du ikke er noget værd, når du kritiserer dig selv, ja…

Så er der noget indeni dig, der reagerer. Noget i dig, der hører tankerne.

Og jo mere omsorg du kan få for dette, samtidig med at du øver dig på at gå nye veje, jo mere årsagsbehandler du faktisk det, der var galt til at starte med

Hør mere her i denne 5 minutters video (med undertekster) 👇

 


Vil du gerne øve dig i at spotte dine tanker og øve dig i mere nænsomhed over for dig selv, vil jeg anbefale dig at vende dig imod mindfulness og selfcompassion.

Dette er netop opmærksomhedstræning på det, der sker indeni dig.

Vil du have her-og-nu inspiration, kan du få 3 dages gratis adgang til mit online univers Mindsight, hvor der er en øvefil, der hedder ‘Tanker på en sky’. Der ville jeg anbefale dig at starte ❤

Hvis du er nysgerrig og mærker, at dette taler til dig, så finder du Mindsight lige her

Se også her en kort video med inspiration fra kognitiv terapi om, hvordan du lavpraktisk kan skabe afstand til dine tanker (1 min)

Mindsight

mindsight

Meditationer, selvudvikling, bevægelse og inspiration

Scroll to Top