Når du laver din egen hjemmelavede basilikum pesto, kan du ofte få langt mere smag, saft og kraft ud af den!

Det tager overraskende kort tid og er virkelig ikke kompliceret.

Og så har du dressing til salater, dyppelse til dine grøntsager eller som et lækkert tilbehør til din fisk.

Jeg elsker fx også at tage pesto på en rugbrødsmad med fx fiskepålæg over som hellefisk eller røget makrel. Og så lidt tomater eller peberfrugt ovenpå – og krydderurter! Puh, jeg bliver helt sulten 🙂

Hvordan kan du mon bedst lide at spise pesto?

Jeg har fx lige brugt pestoen i denne Grønkålssalat med tomater og pesto

Jeg vil anbefale dig at lave en større portion som fx denne herunder, da sådan en pesto her sikkert hurtigt får ben at gå på 🙂Jeg har selv en lidt større mini-hakker herhjemme med stavblender, og den kan sagtens klare en større portion.

Basilikum pesto

VERDENS BEDSTE PESTO! Det er nemt at lave sin egen basilikumpesto, og så er den fuld af gode næringsstoffer og er antiinflammatorisk
Udskriv Pin
Ret: antiinflammatorisk, Dressing og saucer
Keyword: antiinflammatorisk
Kcal pr. portion: 71kcal
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 24 portioner

Ingredienser

  • 1 hel basilikum blade og stilk
  • 70 g parmesan
  • 50 g pinjekerner
  • 1,2 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Rist pinjekerner på en tør pande og lad dem køle lidt af.
  • Skyl basilikum og tag blade samt de mindre stilke i en stor mini-hakker. 
  • Skær parmesan i mindre skiver og hak hvidløg groft. Tag begge dele i minihakkeren sammen med salt.
  • Tilsæt omkring 1 dl god olivenolie og blend ved lav hastighed. Skrab eventuelt indhold ned fra kanterne undervejs, så det hakkes med.
  • Smag til og tilsæt eventuelt mere hvidløg, salt eller olivenolie. I min opskrift brugte jeg lidt over 1 dl olie. Konsistensen må ikke være for fast.
  • Så er den klar til servering! Opbevar i lufttæt beholder i køleskab – kan holde sig mindst 1 uge (hvis den ikke er spist inden da 🙂

Video

Noter

Når pestoen har stået lidt på køl, sætter den sig og bliver endnu mere fast. Du kan evt. tilsætte lidt mere olie.
Du kan erstatte pinjekerner med fx ristede mandler, cashewnødder eller valnødder.
Basilikum kan erstattes af rucola eller fx pesto.
1 portion er 1 stor tsk svarende til 10 g
Næringsindhold
Basilikum pesto
Portionsstørrelse
 
10 g
Pr. portion
Kalorier
71
Kulhydrater
 
1
g
Sukker
 
0.1
g
Fiber
 
0.1
g
Protein
 
1
g
Fedt
 
7
g
Mættet fedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkeltumættet fedt
 
4
g
Scroll to Top