Når du laver din egen hjemmelavede basilikum pesto, kan du ofte få langt mere smag, saft og kraft ud af den!
Det tager overraskende kort tid og er virkelig ikke kompliceret.
Og så har du dressing til salater, dyppelse til dine grøntsager eller som et lækkert tilbehør til din fisk.
Jeg elsker fx også at tage pesto på en rugbrødsmad med fx fiskepålæg over som hellefisk eller røget makrel. Og så lidt tomater eller peberfrugt ovenpå – og krydderurter! Puh, jeg bliver helt sulten 🙂
Hvordan kan du mon bedst lide at spise pesto?
Jeg har fx lige brugt pestoen i denne Grønkålssalat med tomater og pesto
Jeg vil anbefale dig at lave en større portion som fx denne herunder, da sådan en pesto her sikkert hurtigt får ben at gå på 🙂Jeg har selv en lidt større mini-hakker herhjemme med stavblender, og den kan sagtens klare en større portion.
Basilikum pesto
Ingredienser
- 1 hel basilikum blade og stilk
- 70 g parmesan
- 50 g pinjekerner
- 1,2 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Rist pinjekerner på en tør pande og lad dem køle lidt af.
- Skyl basilikum og tag blade samt de mindre stilke i en stor mini-hakker.
- Skær parmesan i mindre skiver og hak hvidløg groft. Tag begge dele i minihakkeren sammen med salt.
- Tilsæt omkring 1 dl god olivenolie og blend ved lav hastighed. Skrab eventuelt indhold ned fra kanterne undervejs, så det hakkes med.
- Smag til og tilsæt eventuelt mere hvidløg, salt eller olivenolie. I min opskrift brugte jeg lidt over 1 dl olie. Konsistensen må ikke være for fast.
- Så er den klar til servering! Opbevar i lufttæt beholder i køleskab – kan holde sig mindst 1 uge (hvis den ikke er spist inden da 🙂