Salat med rejer og quinoa
En flot og velsmagende salat med et thai-twist!
Udskriv
Pin
Kcal pr. portion: 399kcal
Antal: portioner
Ingredienser
- 200 gram rå sorte quinoa
- 500 gram store rejer
- ½ rødt spidskål
- 150 gram blandede salatblade fx 1 pose færdigblandet salat
- 200 gram ærter
- 40 gram cashewnødder
- Frisk koriander
Dressing
- Saft fra 1,5 lime
- 1 tsk agavesirup eller honning
- 1,5 tsk fiskesauce
- 1 tsk soyasauce
Sådan gør du
- Start med at koge quinoa i letsaltet vand i 20-25 minutter.
- Blande ingredienserne til dressingen, smag til og lad den trække lidt. Den skal både være sød og syrlig samt have et twist af umami (’kødsmag’) fra fiskesaucen. Ingen af smagene skal overtrumfe de andre.
- Hak cashewnødderne groft og tørrist dem på en pande. Snit spidskål i lange, tynde strimler. Bland spidskål, salat, ærter og rejer sammen med dressingen.
- Servér enten koriander bladene ved siden af, ovenpå salaten eller bland godt med blade rundt i salaten.
Noter
Edamame bønner gør sig også rigtig godt i salaten.
Er du glad for smagen af koriander og mynte sammen, kan mynte også med fordel tilsættes i salaten.
Hvis du ønsker en dressing med endnu mere bid, kan du tilsætte ½-1 finthakket chili og ½ cm finthakket ingefær.
Fiskesauce lugter i sig selv ikke særlig godt, men den er en fantastisk smagsgiver op imod det søde og sure for at give fantastiske dressinger!