Jeg har fået fingre i nogle rødspættefiletter, og hvis du ikke ønsker at panere dem og stege dem som fiskefiletter, kommer her en anden og virkelig lækker opskrift på den magre, velsmagende fisk!
Du kan nemlig lave ruller af dem, hvor du ruller fisken omkring et fyld – gerne et fyld med masser af smag! Jeg er selv ret vild med kombinationen af soltørrede tomater, persille og hvidløg, men det er jo faktisk kun fantasien, der sætter grænser.
Til fisken har jeg valgt at lave en lækker og mættende salat med masser af grove grøntsager, nye tomater, grønne linser, feta og en sød og syrlig dressing, der giver den et fantastisk pift! Det vil også sige, at du får en virkelig velsmagende ret – og du kan selvfølgelig lave begge dele hver for sig og servere med andre ting.
Jeg har valgt at kategorisere denne ret som antiinflammatorisk, og dem, der vælger at spise 100% antiinflammatorisk, vil nok vælge at undvære feta’en og philadelphia. Jeg selv tænker dog en del mere over de tilvalg, jeg gerne vil lave, og i denne ret får jeg masser af grove grøntsager, blandt andet to typer af kål, masser af krydderurter, hvidløg, avocado, olivenolie og kerner.
Og salaten er by the way rigtig flot på bordet, hvis du har gæster! Især hvis du pynter med lidt spiselige blomster som her:
Når du bruger sådan noget som grønne linser i en salat, kan den virkelig klare en dressing med masser af kapow! Her er der masser af syre i dressingen, der spiller op imod sødme, og det klæder virkelig salaten!
Jeg håber, retten skaber lige så meget begejstring hjemme hos dig, som den gør herhjemme – god fornøjelse 🙂
Rødspætteruller og salat med grønne linser
Ingredienser
Fiskeruller af rødspættefilet
- 500 g rødspættefiletter
- 150 g flødeost fx philadelphia
- 1-2 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille
- 60-70 g soltørrede tomater
- 1 knsp salt
Salat
- 100 g grønne linser eller 1 dåse kogte grønne linser
- 150 g spidskål
- 1 blad grønkål
- 10 cherrytomater
- 3 forårsløg
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld purløg
- 5 stilke citrontimian
- 50 g avocado
- 50 g feta
- 20 g kerner her solsikke- og græskarkerner
- evt. spiselige blomster, her hornvioler
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 1 øko citron, skallen af
- ½ øko citron, saften fra
- 1,5 tsk honning
- salt og peber
Sådan gør du
- Hvis du selv koger linserne:Skyl linserne grundligt og kog dem i rigeligt saltet vand, evt. tilsat lidt grøntsagsbouillon. De skal koge omkring 20 minutter.
Fiskeruller
- Tænd ovnen på 150 grader (alm. ovnvarme).
- Hak persille og soltørrede tomater fint og hak eller pres hvidløg. Bland flødeost med persille, soltørrede tomater og hvidløg og tilsæt 1 knsp salt.
- Dup rødspættefiletterne tørre med et stykke køkkenrulle.
- Læg fiskerullerne med indersiden op og læg en god klat cream creese i den brede ende. Rul fisken omkring fyldet og læg fiskerullen i et smurt fad med lukningen nedad. På denne måde sørger du for, at rullen holder formen i ovnen.
- Kryddr rullerne med salt og peber og bag dem i ovnen i 15-18 min.
Salat med grønne linser
- Hvis du ikke selv koger de grønne linser, skyl da de grønne linser fra dåsen godt.
- Steg kernerne på en tør pande.
- Skyl alle grøntsagerne.
- Hak spidskål og grønkål fint. Skær bunden af forårsløgene af og skær forårsløgene småt og med et skråt fint. Skær tomaterne i halve eller kvarte. Skær avocado i mindre tern og hak persille og purløg. Fjern bladene fra stilkene af citrontimian og gem gerne blomsten til pynt (hvis den har en blomst).
- Bland dressningen af olivenolie, citronskal, citronsaft, honning, salt og peber. Smag til, så der er en god balance mellem syre og sødme. Den skal give et godt kick op imod de grønne linser.
- Bland kål, tomater, forårsløg og krydderurter med linser og dressing og top med avocado, smuldret feta, kerner og spiselige blomster.