Jeg har en kæmpe sød tand, og jeg fornægter ikke mig selv noget. Jeg arbejder istedet med kærlige tilvalg, altså det jeg ønsker at vælge størstedelen af tiden, og når jeg gerne vil have noget lækkert samtidig med at jeg gerne vil nære min krop, kan jeg godt ty til sådan en is her!
Hemmeligheden er at bruge ingredienserne fra frost, for så får du med det samme is-konsistensen. Du kan selvfølgelig vælge at fryse isen her ned som fx ispinde (og her behøver ingredienserne ikke at have været frosne på forhånd), men kan du ikke vente, så hav følgende ting på frost:
- frosne bær (her øko blåbær)
- frosne avocado (her øko fra Rema1000)
- frosne skiver af banan (nedfrosset uden skræl)
Og så kan du herefter give konsistens med et surmælksprodukt eller fx kokosmælk hvis det skal være en federe konsistens, honning for sødme og krydderier efter eget valg. Jeg er selv ret vild med både vanilje og lakrids, men jeg er sikker på, at fx kanel, mynte, limeskal osv. vil passe skønt til isen!
Og så er isen antiinflammatorisk.
Blåbær is
Ingredienser
- banan frossen
- 30 g avocado frossen
- 100 g blåbær
- 1,5 tsk vaniljepulver
- 2,5 tsk honning
- 0,6 dl A38 0,4%
- 1 tsk citronsaft
Sådan gør du
- Hvis du benytter frosne bananer, så sørg for at have frosset dem ned uden skrællen på og i mindre skiver. Det er ikke til at få skrællen af, når bananen først er frossen.
- Afmål ingredienserne og tag dem alle i en god blender, der kan klare frostvarer. Blend til isen bliver en lind masse og justér konsistensen med A38 og smagen med honning, citron og vanilje.
- Læg i skåle og pynt evt. med hybenrosepulver, lakridspulver eller måske friske bær eller nødder.