Æg og bacon som muffin

Æg og bacon som muffin

Et sikkert hit på brunch bordet! Kan også spises som et mellemmåltid, og det er muligt at lave større portioner og fryse ned. Så kan man nøjes med at tage en muffin ud af fryseren om morgenen og så er den klar til eftermiddagens sult.
Udskriv Pin
Ret: Mellemmåltider, Morgenmad
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 6 æg mellem str.
  • 4 skiver kalkunbacon
  • 4 muffinsforme gerne 5 cm i højden eller mere. Alternativt en aluminiums muffinsform
  • Frisk timian
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Læg et stykke kalkunbacon på indersiden af en muffinsform – benyttes der en aluminiumsform smør da med en smule olie på indersiden først.
  • Slå æggene ud i en skål og tilsæt friskhakket timian, salt og peber. Bland godt og hæld over i hver muffin form. Bages i ovnen i ca. 15 minutter, eller til ægget har sat sig på toppen og bacon er gennembagt og sprød på toppen.
  • Drys med flagesalt og servér i gerne muffinsformene, hvis de er af papir. Er der brugt en form, tag da muffins ud og anret på et fad.

Noter

Er det kun en lille muffinsform, blandes blot 4 æg sammen og ikke 6 (giver 94 kcal i alt). Tilsæt krydderurter efter eget valg og forsøg også gerne med fx mager skinke eller grøntsager i.
En flot anretning er også at skå ægget direkte ud i muffinsformen, efter bacon er placeret på kanterne. Så ses æggeblommen fint i midten af muffinsformen.
Billedet er taget af Margo Brodowicz fra Pixabay
 
Scroll to Top